Nieuws - meest recent

Frederic Baelen, zaakvoerder van Baelen Project Building investeert in Menen. De panden in de Rijselstraat 220 en 222 worden gesloopt en zullen plaats maken voor een nieuwe winkel van 600m². Hiermee krijgen De Barakken in Menen een nieuwe commerciële impuls.

16/03

De wekelijkse markt van Menen wordt op zaterdag 16 maart 2019 verplaatst van de Grote Markt naar de parking Kortrijkstraat / Donkerstraat. Dit omwille van de Carnavalskermis.

Het stadsbestuur Menen neemt kennis van de beslissing van de deputatie van de provincie om 'Menen-West' aan te duiden als locatie voor het nieuwe regionale bedrijventerrein "Menen-Wervik".

De stad Menen brengt ook deze zomer een kalender uit met de verlofregeling van bakkers (en banketbakkers), slagers, vishandels, traiteurs uit Menen, Lauwe en Rekkem.

01/05

“Eerder dit jaar lanceerden we met het stadsbestuur een oproep onder de handelaars om deel te nemen aan de actie ‘Menen Neemt Je Mee’. Lokale handel in de kijker zetten was hierbij het opzet. Nu gaat ‘Menen neemt je mee’ echt van start met de uitgave van een bonnenboekje met daarin niet minder dan 114 enthousiaste handelaars uit Menen (71), Lauwe (27) en Rekkem (16). Alle deelnemende handelaars bedachten een leuke actie”, zegt schepen voor Lokale Economie Eddy Lust.

Op donderdag 19 april kroonden 9 handelaars uit evenveel West-Vlaamse steden en gemeenten zich tot West-Vlaams ambassadeur van de campagne ‘Word het gezicht van Ik Koop Lokaal’. Deze wedstrijd is een onderdeel van de provinciale campagne om het winkelen bij lokale ondernemers te stimuleren en de handelaars in de kernen een hart onder de riem te steken. Voor Menen won Charcuterie Josué Deleu.

Met trots stelt de stad Menen haar nieuwe project voor: "Menen neemt je mee", een actie ter versterking van de groot Meense handelskern. Wil jij jouw zaak gratis laten schitteren in het Meens bonnenboekje? Schrijf je dan nu in!

05/02

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne “Ik koop lokaal bij een winkelier van hier”. Om lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceren we in 10 West-Vlaamse steden en gemeenten een grote communicatiecampagne.

“In april van dit jaar startten we op vraag van de inwoners van onze deelgemeente met een wekelijkse markt op donderdag. Een paar maanden later blijkt uit een evaluatie dat we aan enkele bijsturingen toe zijn. Het wordt een kleinere markt met minder impact op het verkeer”, zegt schepen voor Lokale Economie Eddy Lust.

“Toen het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) een oproep lanceerde om premiestelsels in kernwinkelgebieden mee te ondersteunen, hebben we met onze stad Menen niet geaarzeld om op die kar te springen. Het was meteen de aanleiding om onze bestaande premies voor handelszaken met die extra Vlaamse centen te laten goedkeuren door de gemeenteraad”, zegt schepen voor Stadskernvernieuwing Tom Vlaeminck.