De gezondheidscheque. Iets voor jou?

Gepubliceerd op zondag 24 april 2022

Wist je dat je tot 45 euro korting kan krijgen bij de diëtist, kinesist, psycholoog of tabacoloog voor het volgen van leefstijlprogramma's?

Werken aan een gezonde leefstijl en dit volhouden is niet altijd even simpel … Maar als je werkt aan je gezondheid, profiteer je van veel voordelen:

  • Je bent minder vaak ziek.
  • Je behoudt een gezond gewicht.
  • Je voelt je energiek.
  • Je voelt je beter in je vel.

Toch blijkt het niet makkelijk om de stap te zetten naar begeleiding. Om die reden werd de gezondheidscheque in het leven geroepen. De gezondheidscheque geeft je een financieel duwtje in de rug.

Je kan deze cheque gebruiken voor het volgen van een begeleid leefstijlprogramma op vlak van voeding, beweging, mentaal welbevinden of rookstop. De begeleider van een leefstijlprogramma helpt jou om gezonder te leven en dit vol te houden. Hierdoor vermindert de kans op ziekte en/of verergering van ziekte.

De cheque is enkel geldig als deze werd aangeboden door een doorverwijzer. Een doorverwijzer is bijvoorbeeld jouw mutualiteit, huisarts, ziekenhuis, apotheker of het sociaal huis. Vraag de cheque gerust bij hen op.

De gezondheidscheque kan afgehaald worden in de lokale dienstencentra Allegro Menen, Dorpshuis Rekkem en Het Applauws

Meer info