De eerste voederpassen werden uitgedeeld

Gepubliceerd op Maandag 09 november 2020

Op Werelddierendag kregen Annemie Messelis van Katimoe en vrijwilligster Marcia Latruwe de eerste voederpassen. Toen de voederpas gelanceerd werd, dienden zij meteen een aanvraag in. Beiden voeden al jaren zwerfkatten in onze stad. Stad Menen is trots op alle inwoners met zo’n groot hart voor de zwerfkatten. Bedankt voor jullie dagelijkse inzet Annemie en Marcia!

Maar wat is dat precies een voederpas?

Normaal gezien is het verboden wilde dieren op ons grondgebied te voederen, maar voor zwerfkatten maken we een uitzondering. Sinds dit jaar kan je via het emailadres dierenwelzijn@menen.be een voederpas aanvragen, zo ben je wettelijk in orde en mag je de katten met een gerust hart eten geven. Voeder jij zwerfkatten in je buurt? Wil je graag de voorwaarden weten? Of wil je meewerken aan ons zwerfkattenbeleid?

Vraag gerust meer informatie via mail of door telefonisch contact op te nemen met ons aanspreekpunt voor dierenwelzijn via het nummer 056 529 375.

Let op! Het voederen van andere dieren, zoals duiven of de eendjes in het park, blijft verboden. Brood is niet gezond voor de dieren en trekt ongedierte aan. Bovendien riskeer je een GAS-boete.

Voederpas