Corona Update: Bericht van de burgemeester

Gepubliceerd op woensdag 28 oktober 2020

Beste inwoners

De nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus gaan reeds om middernacht in voege, in plaats van komende vrijdag om 18:00, zoals eerst voorzien was. Dat is deze namiddag beslist.

Met de Stad Menen stellen wij al langere tijd alles in het werk om de nodige maatregelen te nemen én daar steeds zo snel en overzichtelijk mogelijk over te communiceren. Zo beslisten wij eerder al om ons zwembad te sluiten en onze eigen geplande evenementen (zoals bijvoorbeeld Kerstmarkten) tot het einde van het jaar te schrappen. We moeten nu gewoon zo snel mogelijk door die zure appel heen, in de hoop om binnenkort ons normale leven weer te kunnen oppikken.

Tot die tijd moeten we bijsturen, annuleren, reorganiseren… Ik bedank de vele organisaties en verenigingen die op onze recente vraag hun activiteiten al hebben geannuleerd. Het is niet leuk om doen, maar het illustreert dat veel mensen zich bewust zijn van de ernst van de zaak.

Verder probeert de Stad Menen als lokale overheid ook te ondersteunen waar het kan. Denk bijvoorbeeld aan de extra communicatie voor onze lokale horecazaken: we zetten hun alternatieve verkoop in de kijker op https://www.menen.be/corona/koop-lokaal. We stellen ook delen van het openbaar domein ter beschikking, zodat wachtende klanten onder een tent of overkapping aan hun favoriete lokale winkel kunnen aanschuiven.

Ook het sociale aspect krijgt aandacht: via drempelbezoeken gaan medewerkers en vrijwilligers vanuit onze lokale dienstencentra op pad om aan te bellen bij de mensen. Dit om de isolatie en vereenzaming wat te counteren in deze vreemde tijden.

Vermijd de komende weken ook zoveel mogelijk contact met andere bubbels dan uw eigen gezin. Dit wil bijvoorbeeld ook zeggen: contact vermijden aan de ingang van supermarkten, bij het brengen en ophalen van uw kinderen of dierbaren bij bepaalde activiteiten.

Wees voorzichtig en draag zorg voor elkaar!

Eddy Lust

Burgemeester van de Stad Menen

Meer info over corona op

www.info-coronavirus.be/nl