Charcuterie Josué Deleu is Ambassadeur ‘Ik Koop Lokaal bij een winkelier van hier’

Op donderdag 19 april kroonden 9 handelaars uit evenveel West-Vlaamse steden en gemeenten zich tot West-Vlaams ambassadeur van de campagne ‘Word het gezicht van Ik Koop Lokaal’. Deze wedstrijd is een onderdeel van de provinciale campagne om het winkelen bij lokale ondernemers te stimuleren en de handelaars in de kernen een hart onder de riem te steken. Voor Menen won Charcuterie Josué Deleu.

Winnen kon door het meest aantal stemmen te krijgen van de klanten via social media. Heel wat kandidaat-ambassadeurs (330 in totaal) hebben dan ook massaal hun klanten opgeroepen om hen te steunen. Maar liefst 15.000 mensen brachten hun stem of stoef uit via de website www.ikkooplokaal.be, Facebook of Instagram.

Ambassadeur voor Menen

In de entiteit Menen deden 34 handelaars een gooi naar de titel en allen gingen ze er volop voor. Charcuterie Josué Deleu uit de Rijselstraat 236 ging uiteindelijk lopen met de eer.

Deze ambachtelijke spekslagerij is reeds 52 jaar een familiezaak. Een ongezien uitgebreid kwaliteitsvol en vers assortiment, handgemaakt en met liefde voor het vak gebracht, is één van de kenmerken van de zaak. Voeg daarbij de klantenbinding, de vakkundige aankoop en keuze van de juiste dierenrassen, de vakkundige verwerking van het vlees, het smaakvol en soms eigenzinnig aanbod - geproduceerd in eigen atelier volgens eigen traditionele recepten, het enthousiasme van het team, het verzorgd kader én de karakterkop van de uitbater en je begrijpt waarom deze handelszaak ambassadeur van de stad Menen is geworden. De campagne ‘Ik Koop Lokaal bij een winkelier van hier’ kreeg heel wat positieve reacties van de lokale handelaars zelf. Voor velen was de actie een extra duwtje in de rug en de motivatie om zich verder in te zetten, elke dag opnieuw.

Proficiat aan Josué, Trien en hun team met de award!

In samenwerking met OC West – Roeselare en met de steun van de Europese Unie, EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en de Provincie West-Vlaanderen.