CC De Steiger gonst van de bedrijvigheid

Ook in 2018 gonst het opnieuw van de bedrijvigheid in CC De Steiger. Nu het cultuurseizoen ’17-’18 over halfweg is, maken we graag de balans op van het afgelopen najaar en blikken vooral vooruit naar wat de komende maanden nog komt.

Meer tickets en abonnementen

Voor het seizoen 2017-2018 kon De Steiger 369 abonnees noteren, een stijging van maar liefst 47% in vergelijking met vorig seizoen. Ook de losse ticketverkoop zit in de lift, zeker wat de muziek- en theatervoorstellingen in 2018 betreft. Zo waren er uitverkochte zalen voor ‘Inuk’ van Studio Orka (27-28/01), Stef Bos (31/01) en Jan Jaap Van Der Wal (02/02) en zijn ook de komende voorstellingen van Viva Dalida (23/03) en Guido Belcanto (20/04) al een tijdje quasi uitverkocht. Wie graag nog bij Kommil Foo (17/05) wil zijn, koopt best snel een kaartje. Daarnaast blijven de blues concerten een maandelijkse voltreffer, steeds in een uitverkochte café (250 personen). Ook de klassieke concerten op zondagmorgen in het kader van ‘Apero Classico’ zorgen voor een volle Studio. Een duidelijk bewijs dat de Menenaar en de cultuurliefhebber uit de regio het aanbod van CC De Steiger weet te smaken. Iets wat het afgelopen najaar merkbaar was: niet alleen voor het podiumaanbod, maar ook voor een aantal nieuwe en unieke projecten, heel eigen aan het cultuurcentrum, zoals die met het label ‘Weg met De Steiger’ waarbij CC De Steiger activiteiten op locatie in Menen, Rekkem en Lauwe organiseerde of ondersteunde (met o.a. ruim 700 bezoekers voor The Night of the Ugly Papas - een organisatie van CSA i.s.m. CC De Steiger en tal van partners) of de multidisciplinaire evenementen rond muzikant-kunstenaar Lee Ranaldo (ruim 1.000 bezoekers).

Vormingsaanbod in de lift

Weinig cultuurcentra hebben een zo uitgebreid vormingsaanbod als CC De Steiger. In 2017 noteerde het cultuurcentrum met 2.629 opnieuw een record aantal cursisten, en ook het voorjaar van 2018 loopt opnieuw aardig vol. Net voor de jaarwisseling maakte CC De Steiger een nieuw en super-divers aanbod bekend, goed voor meer dan 50 verschillende reeksen.

Vrijwilligers in het team

Aan het begin van dit seizoen werd in De Steiger een vrijwilligerswerking opgestart. Een enthousiaste en groeiende ploeg vrijwilligers werd deel van het Steigerteam en kon je zien bij de ticketcontrole, als promoman/vrouw, bij de technische opbouw, of zelfs als huisfotografe. Het is de bedoeling dat deze werking nog uitgebreid wordt. Meer info hierover op www.ccdesteiger.be.

En verder…

CC De Steiger wil in 2018 de inhoudelijke mix van kwaliteit en vernieuwing met enthousiasme verder zetten. Hou de website in de gaten voor nieuws daarover en laat je begin mei verrassen door het nieuwe podiumseizoen. Binnenkort ook meer nieuws over de tentoonstellingen in het voorjaar, het festival Gebroed! (27-28 april) en over een nieuwe editie van stadsfestival Salto.

CC De Steiger blijft verder ook dé plek waar de Menenaar samenkomt of evenementen organiseert, want ook de zaalverhuur zag in de afgelopen periode een stijging. Daarnaast wordt sterk ingezet op de opfrissing van het gebouw CC De Steiger, dat nog meer tot een warme en gastvrije plek in de stad zal uitgroeien. Net daarom is het cultuurcentrum sinds 1 februari ook de ganse dag doorlopend open, en op maandag, woensdag en vrijdag kan je zelfs op de middag terecht in het onthaal.

(c) Veerle Knockaert