Caroline en Filip Demeulenaere schenken leesloep aan bib

Gepubliceerd op Maandag 08 maart 2021

Caroline en Filip Demeulenaere, broer en zus, lijden beiden aan een erfelijke oogziekte waardoor lezen moeilijk is. Door hun oogziekte maken ze gebruik van een leesloep, een leestoestel voor slechtzienden. Het toestel vergroot teksten zodat lezen gemakkelijker gaat.

Caroline had al enige tijd dergelijk toestel. Bij de vervanging van haar toestel, kon Filip even testen of een leesloep ook voor hem soelaas kon brengen. Nu ze beiden over een nieuw toestel beschikken, hebben ze besloten om het oude toestel te schenken aan de bibliotheek.

Bibliotheek Menen dankt hen van harte. “Als schepen van Bibliotheek ben ik zeer dankbaar dat we met deze schenking nog beter alle bibbezoekers kunnen onthalen”, zegt een dankbare schepen Griet Vanryckegem.

De insteek om de leesloep aan de bibliotheek te schenken is om andere visueel beperkte mensen te tonen dat er meerdere mogelijkheden bestaan om het lezen te vergemakkelijken.

Focus op Luisterpunt

Caroline is voorzitter van het bestuursorgaan van de Luisterpuntbibliotheek. Met hun gift willen Filip en Caroline ook de aandacht vestigen op Luisterpunt.

Luisterpunt, de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking, bezorgt lectuur in aangepaste vorm. Dit kan via verzending gebeuren, maar je kan de boeken ook downloaden of streamen via www.luisterpuntbibliotheek.be/nl.

Bibliotheek Menen biedt samen met het leestoestel, ook grootletterboeken en luisterboeken (Daisy) aan voor leesbeperkte personen (blinden, slechtzienden, personen met dyslexie…).