Brusselmans in bib Menen en op Saint-Amour

24/02

Op vrijdag 24 februari 2017 is Brusselmans te gast op Saint-Amour in CC De Steiger. Bibliotheek Menen pikt hier op in met een themastand Brusselmans. Een ellenlange (!) of bomvolle leestafel met meer dan 60 romans van deze mooie (sic) oppergod (sic) van de Vlaamse letteren prijkt in de bibliotheek, een snuistertafel voor liefhebbers en jonge nieuwsgierigen.

Wat zou Herman Brusselmans antwoorden op de vraag Wat is volgens jou het toppunt van de liefde?:
‘Rust. Vroeger had de liefde iets groots, iets romantisch, iets met vlinders en wolken, maar nu is ze voor mij een vorm van samenzijn geworden die vooral veel rust geeft. Samenzijn zonder dat de stekels van de liefde zich oprichten. Gewoon blij zijn dat de andere bij jou is. Seks heeft natuurlijk ook nog een plaats, maar dat allesoverdonderende gevoel speelt niet langer de grootste rol.’

Meer dan 60 romans, theaterteksten, ... schreef deze auteur en ze zijn alle aanwezig in de Meense bib. Titels als Poppie en Eddie, Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus, Guggenheimer, Muggepuut, Ex-minnaar, … in de gekende vlot lezende stijl met af en toe wat schuttingtaal, liggen klaar om kennis te maken.

PS. Deze schrijver ken je ook als spits en en af en toe vuilbekkend jurylid van De Slimste Mens, panellid van De Wereld Draait Door, voetbalcommentator, Humo-columnschrijver, partner van die schone jonge Hollandse en eeuwige vriend van Tania … maar vooral als auteur van een ontzettend uitgebreid en gevarieerd oeuvre.

Info over Saint-Amour op de website van CC de Steiger.

Aangemaakt op: 19/01/2017