Breng leven in het station

Gepubliceerd op Maandag 07 juni 2021

“De NMBS wil in samenwerking met onze Stad Menen nieuw leven in het station brengen om zo activiteiten en beleving te versterken. Voor deze nieuwe invulling in en rond het stationsgebouw van Menen zoeken we geïnteresseerde handelaars of verenigingen die van deze plek in de stad een bruisende plaats vol leven willen maken”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

De NMBS en Stad Menen lanceren daarom een request for information (RFI). Deze RFI is een uitnodiging om ideeën in te dienen. “We staan open voor alle soorten van activiteiten: van koffiezaken, kantoren tot creatieve ateliers. Ook foodtrucks zijn welkom”, voegt schepen van Lokale Economie Virginie Breye er aan toe.

Patrick Roose legt de verdere procedure uit: “De RFI zal de NMBS toelaten om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe zij de officiële marktbevraging kan organiseren volgens de toepasselijke regelgeving. Voor alle duidelijkheid: van de geïnteresseerden wordt op dit ogenblik geen offerte gevraagd, enkel een uitgeschreven voorstel welke ruimten ze in het station wensen te gebruiken en waarvoor ze deze willen gebruiken. In de presentatie staan alle beschikbare ruimten met oppervlakte en huidig gebruik, ook het pleintje voor het station kan aangevraagd worden. Een projectidee is evenmin bindend, kan betrekking hebben op slechts een deel van de site, noch is het een voorafname op de toekomstplannen van de NMBS of de offerte van eventuele inschrijvers in een later stadium.”

“Alle projectideeën zullen door NMBS samen met de Stad Menen worden bestudeerd. Als schepen van Mobiliteit wil ik het station verder uitbouwen als een sterk regionaal hoppinpunt waar alle mobiliteitssystemen samenkomen. Zo staan er nu ook deelfietsen van Donkey Republic beschikbaar aan het station van Menen. Het sanitair aan het station is nu dagelijks tot 20u beschikbaar voor reizigers.  Activiteiten die ook reizigers ondersteunen maken natuurlijk meer kansen om weerhouden te worden als projectidee maar alle voorstellen en combinaties zijn welkom. Laat uw creativiteit en ondernemerschap alvast niet intomen”, besluit schepen Roose.

Geïnteresseerden kunnen de presentatie nalezen op nmbs.be/immo of www.menen.be/nieuws/breng-leven-het-station en hun projectideeën indienen tot en met 30 juni 2021 en dit via:.