Boulevard Solar 2021: een zomer lang, plezier van hier

Gepubliceerd op Dinsdag 08 juni 2021
18 juni 202105 september 2021

“Vorig jaar organiseerden we met Boulevard Solar een alternatief en coronaproof zomerprogramma. Ook dit jaar zetten we met Boulevard Solar sterk in op vakantie in eigen stad en bieden we een zomer boordevol, verrassend plezier van hier. Het spreekt voor zich dat alle activiteiten coronaveilig worden uitgewerkt”, zegt een enthousiaste burgemeester Eddy Lust.

Onze stedelijke diensten, Cultuurcentrum De Steiger en partners slaan de handen in elkaar en schotelen met Boulevard Solar meer dan 100 gevarieerde zomeractiviteiten in eigen stad voor. “Cultuur beleven, ontspannen, bewegen, ontdekken… er is voor elk heel wat wils,” zegt schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

Gevarieerd én in gans Menen

Boulevard Solar start al op 18 juni met Circus Ronaldo en eindigt op 3, 4 en 5 september met de Wieltjesfeesten die anno 2021 gerestyled worden. Schepen Vanryckegem: “Tijdens de komende zomermaanden is het smullen van doorlopende activiteiten, een dozijn CC Zomerkaffees, erfgoed in de kijker, toeristische prikkels uit eigen regio én 3 culturele weekends! Daar waar ons cultuurcentrum de voorbije jaren in juli het stadsfestival Salto in Menen organiseerde, pakken ze nu met maar liefst 3 weekends ‘Zomerkaffee on tour’ uit en dit in Menen, Lauwe én in Rekkem.”

Met 7 dolle waterzondagen

Tijdens de eerste editie van Boulevard Solar vorige zomer organiseerden de stadsdiensten picknickbubbels. En die formule sloeg aan. Schepen van Evenementen Herman Ponnet: “Daarom dat we ook nu picknickbubbels organiseren met animatie, verspreid over de stad én in samenwerking met andere diensten, zoals het cultuurcentrum en onze lokale dienstencentra. Zo bereiken we meer mensen in Menen, Lauwe én Rekkem. We plannen ook weer ‘Sport uit je kot’-activiteiten en voor het eerst bieden we in juli en augustus 7 dolle waterzondagen op de Oude Leiearm: kajak, stand up paddle (SUP), sup-yoga, rollebollen in een water zorb of waterbal... het kan allemaal! Oh ja, in juli en augustus kan je ook elke dag een go-cart huren op de Grote Markt. Van een vakantiegevoel gesproken.”

Overal Boulevard Solar

Voor deze 2de jaargang van Boulevard Solar zetten de stadsdiensten alle zeilen bij om al dat leuks in eigen stad extra in de kijker te zetten. “Ons communicatieteam verzorgt de promotiecampagne van a tot z. Vanaf deze week duikt het campagnebeeld van Boulevard Solar overal in de stad op. Boulevard Solar-vlaggetjes zullen het straatbeeld zomers opfleuren. Alle inwoners krijgen volgende week de Boulevard Solar-brochure in de brievenbus én ook de website www.menen.be/boulevardsolar waar je de detailinformatie over alle activiteiten kan vinden staat al online. Volg de sociale mediakanalen van Stad Menen en Cultuurcentrum De Steiger en hou tijdens de zomer de vinger aan de Boulevard Solar-pols”, besluit burgemeester Lust.