Boulevard Polar brengt licht en warmte

Gepubliceerd op dinsdag 22 december 2020

“Met de Stad Menen blijven we in deze ‘buitengewone’ coronatijden inzetten op warmte en beleving. Tijdens de voorbije zomer pakten we onder de noemer Boulevard Solar uit met een coronaproof activiteitenaanbod. Nu de winter voor de deur staat, brengen we licht en warmte bij onze inwoners met Boulevard Polar”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Met Boulevard Polar verzamelen we een veelheid aan initiatieven en coronaproof alternatieven onder één noemer. Deze tweede lockdown in de donkerste periode van het jaar valt ons allemaal zwaarder dan de eerste. Daarom willen we met een aantal coronaveilige initiatieven licht, warmte en positiviteit tot bij de mensen thuis brengen. We lichten hieronder een aantal van onze initiatieven uit.

Schepen Griet Vanryckegem: “Het is fantastisch om te zien hoe onze verschillende diensten samen met ons cultuurcentrum ook nu weer het onderste uit de kan halen om onze inwoners te inspireren. Het stemt me blij in de aanloop naar deze toch wel uitzonderlijke eindejaarsdagen. Bovendien is Boulevard Polar een knipoog naar Boulevard Solar, toen we tijdens de afgelopen zomer op een gelijkaardige manier alle beleving in Menen bundelden”.

Wat staat er zoal op het programma van Boulevard Polar? Het cultuurcentrum en verschillende diensten van de Stad Menen brengen een divers aanbod onder de noemer Boulevard Polar: de expo City Trip in CC De Steiger, de fotowedstrijd MENEN sprankelt, het vernieuwde Speel en beweegparcours, de drempelbezoeken, HET PAK-KET-MEE-PAKKET van ons cultuurcentrum, het Blokkot tijdens kerstperiode, het Feelgood-verrassingspakket van onze bib, de kerstkaartactie van de bib, de Warmste Week selfiestand… en zo verder. We pakken zelfs uit met een origineel radioprogramma (zie uitsmijter onder).

“Ja ook de Shop & Beleef Eindejaarsactie nemen we mee in ons aanbod: onder het label Boulevard Polar willen we werkelijk alles bundelen en onze inwoners een totaaloverzicht aanbieden van wat er in Menen coronaproof tijdens de komende wintermaanden op de agenda staat. Boulevard Polar loopt tot en met 21 februari, dus ook het Valentijn-gebeuren zal hierin vervat zitten,” geeft schepen van Evenementen Herman Ponnet nog mee.

Goed om weten: het programma tot en met 21 februari wordt in de loop van de komende weken nog verder aangevuld. Blijf op de hoogte van en ontdek al onze initiatieven in het kader van Boulevard Polar via:


UITSMIJTER / Radio voor en door Menenaars

Stad Menen stuurt radiomaker en Lauwenaar Jens Lemant de stad in. In onze hoofden zitten zeer diverse verhalen over vroeger en nu. Jens komt ze halen. Hij zal maar 1 criterium gebruiken: de verhalen moeten hartverwarmend zijn en de kracht hebben om alle Menenaars naar de radio te lokken. Die reportages vormen samen met gloednieuwe muziek uit De Steigersessies en zelfs een streep fictie voor een nieuw, Menens radioprogramma. Ontdek alles binnenkort onder meer via JESS FM (stem af op 89.9).

Een samenwerking van Stad Menen en CC De Steiger.

Alles over Boulevard Polar

MEER INFO