Blokkot in Menen en Lauwe een groot succes

Gepubliceerd op Woensdag 12 januari 2022

“Na - alweer - een moeilijk (academisch) jaar, vinden we het belangrijk als stad om onze jeugd ruimte te geven waar ze zich op een rustige manier kunnen voorbereiden voor hun examens, en deze keer wel op 3 locaties: dit jaar kunnen de studenten coronaveilig terecht in de Oude Tabaksfabriek (Menen), Hoeve Delaere en Het Applauws (Lauwe). De cijfers tonen aan dat de jongeren hier gretig gebruik van maken, en dat doet ons plezier. Dit moedigt ons aan om nog meer in te zetten op onze jeugd. Nu nog duimen op goeie resultaten voor onze studenten”, zegt kersvers schepen voor Jeugd Kasper Vandecasteele.

Ook schepen Griet Vanryckegem is blij met het succes van het blokkot: “Als schepen van Onderwijs vind ik het zeer belangrijk dat we studenten een rustige studieplek bieden in onze stad. Door corona voelden veel studenten zich eenzaam en slecht door het isolement en de vele digitale lessen. Het is goed dat we studenten samen kunnen laten studeren en hierrond elkaar ook kunnen ontmoeten. Tijdens de kerstvakantie waren alle 3 de locaties elke dag volgeboekt. Dat zegt genoeg.”

“Omdat je toekomst afhangt van je studieresultaten, is het van groot belang om je examens zo goed mogelijk voor te bereiden. Niet iedereen heeft een ruimte ter beschikking waar hij of zij geconcentreerd kan werken aan zijn examens en zijn toekomst. Het blokkot biedt wel een geschikte studeerruimte en is voor iedereen toegankelijk. Zo neemt het blokkot sociale ongelijkheid weg”, bekijkt schepen van Flankerend Onderwijs Angelique Declercq dit initiatief vanuit nog een ander perspectief. 

Heb je nood aan een gezamenlijke studeerruimte? Het blokkot loopt nog tot en met zondag 30 januari. Reserveer tijdig je studeerplekje via jeugddienst@menen.be en word ook lid van de facebookgroep ‘Studeren in Menen’ of ‘Studeren in Lauwe’ voor meer informatie en eventuele updates. Je kan alle info steeds terugvinden Op: www.menen.be/jeugd/blokkot.