Bibliotheek Menen start afhaalpunt op

Gepubliceerd op donderdag 02 april

“Tijdens de sluiting omwille van de gekende beschermingsmaatregelen tegen het coronavirus, stapte onze bib vorige week succesvol over naar een nieuw bibliotheeksysteem dat momenteel in alle Vlaamse bibliotheken geïnstalleerd wordt. Nu dit afgerond is, startten we in onze bib vandaag met een afhaalpunt. Zo kunnen onze inwoners in deze bizarre tijden toch nog steeds boeken, strips, tijdschriften, cd’s, dvd’s, games en spellen lenen”, geeft schepen Griet Vanryckegem bevoegd voor de Bibliotheken mee.

Vandaag, donderdag 2 april, start de bibliotheek dus met het uitlenen van bibliotheekmaterialen door middel van een afhaling. Het afhalen kan iedere werkdag tijdens twee momenten gebeuren, ofwel tussen 11:00 en 12:00 ofwel tussen 17:00 en 18:00.

Schepen Vanryckegem: “We hanteren hiervoor een eenvoudige werkwijze. Je stuurt een mail naar bibliotheek@menen.be met daarin de titels van de materialen die je wenst te ontlenen. We vragen ook dat je vermeldt of je de materialen in de voor- of namiddag kan afhalen. Zodra het pakket is samengesteld ontvang je van de bibliotheek een mail met een tijdsblok van 15 minuten waarbinnen je de gevraagde materialen kan afhalen. Wie niet over e-mail beschikt, mag ook telefoneren naar de bibliotheek op 056 51 58 70. Om veiligheidsredenen wordt er maar 1 persoon binnengelaten in het afhaalpunt in CC De Steiger. En nog goed om weten: onze Thuiszorgdienst zal ook niet-mobiele mensen helpen door boeken of ander materiaal aan huis te brengen.”

Alle beschikbare materialen kunnen uitgeleend worden: boeken, cd’s, films, spellen, tijdschriften… Het is ook mogelijk dat de bibliotheek zelf een pakketje samenstelt, bijvoorbeeld met prentenboeken of thrillers.

Zoek jouw favoriete titels in de online catalogus op https://menen.bibliotheek.be.

“Het is super dat onze inwoners opnieuw over boeken, films of muziek kunnen beschikken om thuis te lezen of te beluisteren. Met deze digitale ontlening en gespreide afhaling houden we ook rekening met de noodzakelijke gezondheidsmaatregelen”, besluit schepen Vanryckegem.

Meer info over het afhaalpunt vind je hier: https://menen.bibliotheek.be/afhaalbib