Bibliotheek Lauwe 20 jaar

14/10

20 jaar geleden, in oktober 1997, verhuisde de bibliotheek van Lauwe van het oud gemeentehuis naar de huidige locatie in de Lauwbergstraat. Daar bouwde de sociale bouwmaatschappij naast appartementen en burelen ook een gloednieuwe bibliotheek voor de Lauwenaars. Sinds de overname van de twee vrije bibliotheken van Lauwe door de Stad Menen was de bibliotheek in het gemeentehuis van Lauwe gehuisvest. De zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie duurde meer dan 10 jaar, maar 20 jaar geleden was het gelukkig zo ver. Het nieuwe gebouw betekende voor de werking een nieuwe start: er kwamen heel wat nieuwe leden en het aantal uitleningen steeg ook.

Feestprogramma | za 14 oktober 2017 van 9u30 tot 12u30

Om deze verjaardag te vieren organiseert bibliotheek Lauwe op zaterdag 14 oktober 2017 van 9u30 tot 12u30 verschillende gratis activiteiten:

  • Vanaf zaterdag 30 september tot zaterdag 14 oktober: fotozoektocht ‘Op zoek naar de Lauwse bib van de toekomst’ met tal van Shop en Beleef-bonnen, cultuurcheques, … te winnen. Haal je deelnameformulier af in de Lauwse bibliotheek. Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking op zaterdag 14 oktober 2017 om 11u.
  • Voor de kinderen komt om 10 uur Filip Van Caeneghem met zijn magische verteltheater. Deze bijzondere vertelling start om 10u en eindigt om 11u!

'Hoe de prinses die niet in slaap kon komen uiteindelijk toch in slaap viel, hoe Dinootje Krak aan zijn naam kwam en leerde zwemmen, hoe de grootste pestkop van school een toontje lager zong en wat er met de paraplu van mijn oma gebeurde... Deze en andere verhalen afgekruid met heel wat humor, een vleugje spanning en overgoten met een magisch sausje komen tot leven in de bib. Kom jij ook mee genieten van de vertelsels?'

  • Voor jong en oud vertoont goochelaar Jonas (Balduyck) uit Lauwe doorlopend zijn kunsten;
  • Tot slot nodigen we iedereen uit om 11 uur voor de feestreceptie met optreden van Marino Punk.

Iedereen kan zich die dag gratis inschrijven in de Lauwse bibliotheek. De inschrijving geldt ook voor bibliotheek Menen en bibliotheek Rekkem.

Waar? Bibliotheek Lauwe – Lauwbergstraat 119/0001.

Aangemaakt op: 08/10/2017