Bib Menen zet deuren hele dag open

Gepubliceerd op Woensdag 22 mei

Schepen van Cultuur en Bibliotheek Griet Vanryckegem zet de deuren van de bibliotheek de hele dag open: “Ik merkte dat onze krantenlezers en studenten krap zaten in de kleine leesruimte die wel al ’s morgens open was. Nu wordt de volledige bibruimte opengezet tijdens de openingsuren van CC De Steiger, dus ook over de middag!”

Zo wordt de bibliotheek Menen meteen letterlijk een open huis: voor studenten, voor krantenlezers, voor boekenwurmen… Iedereen is er de ganse dag welkom! De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 juli.

“Het besluit van de toekomstvisie voor onze bib die we onder leiding van professor Redig samen met geïnteresseerde inwoners hebben gemaakt, was het duidelijk: de bibliotheek van de toekomst is niet enkel een uitleendienst, maar ook een ontmoetingsplek. Vrijwilligers zijn ook altijd welkom om leven in huis te brengen. Voor de nieuwe bibliotheek in Lauwe is alvast ook een digitale uitleen goedgekeurd, waardoor je altijd kan binnenspringen om een bijvoorbeeld een boek uit te lenen voor je naar je vergadering gaat in het OC Lauwe,” voegt een tevreden schepen Vanryckegem er nog aan toe.