Bib Menen en Lauwe heropenen, Rekkem krijgt afhaalpunt

Gepubliceerd op woensdag 20 mei

De nationale Veiligheidsraad zette onlangs het licht op groen voor de heropening van de bibliotheken. “Als schepen van Cultuur ben ik gelukkig om onze bib weer te zien open gaan. Ondertussen treffen wij de nodige voorbereidingen voor een heropstart vanaf dinsdag 26 mei”, zegt een tevreden schepen Griet Vanryckegem.

De bibfilialen in Menen en Lauwe vliegen er dus weer in vanaf volgende week dinsdag. In Menen zal de bib elke weekdag open zijn van 13:00 tot 19:00 en op zaterdag van 9:00 tot 12:00. In Lauwe gelden de gekende openingsuren.

Schepen Griet Vanryckegem: “Zoals bij de heropening van de winkels, hanteren ook wij in onze bib enkele voorzorgsmaatregelen tegen de verdere verspreiding van corona. We vragen om zoveel mogelijk alleen te komen (behalve met kleine kinderen) en niet langer dan 30 minuten. Ook het aantal bezoekers wordt beperkt. Terug bezorgde materialen worden 3 dagen apart gehouden. Voor de in- en uitgang wordt een apart circuit gecreëerd, in de bib zelf moeten bezoekers pijlen volgen.”

Kranten en tijdschriften kunnen ingekeken worden, tijdschriften ook ontleend. Er staan ook 3 pc’s ter beschikking voor leerlingen die een schoolwerk moeten maken en/of anderen die een dringende opzoeking moeten doen. Er mag wel niet gegamed worden. Maximale duur is een half uur per dag. Bib Menen behoudt ook het gesmaakte afhaalpunt en blijft via de dienst Thuis- & Ouderzorg inzetten op de Bib aan Huis.

“We vergeten ook onze inwoners van Rekkem niet. Gezien lokale dienstencentra voorlopig nog niet mogen heropenen – bib Rekkem is daar gehuisvest – installeren we een afhaalpunt in Rekkem. Alle info hierover vind je binnenkort op menen.bibliotheek.be”, besluit schepen Vanryckegem.

bib weer open