Bib krijgt boekenpakket relatie- en contactbreuken van 'Blauw Hart'

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2021

“Daisy Lapeire (van de organisatie ‘Blauw Hart’) overhandigt vandaag een boekenpakket over relatie- en contactbreuken aan de bib Menen. Het thema is brandend actueel in deze coronatijden”, zegt schepen van Bibliotheek Griet Vanryckegem.

Daisy Lapeire is al geruime tijd zeer begaan met de problematiek rond relatiebreuken en contactbreuken tussen kinderen en één van de ouders na een echtscheiding, en de gevolgen voor de verstoten ouder en de kinderen (en later hun kinderen). 

Daisy werkt nauw samen met de organisatie 'Blauw Hart'. Deze organisatie streeft naar:

  • het snel inzetten van verplichte en correcte ouderschapsbemiddeling;
  • een systeem van vroege waarschuwing voor het gevaar van ouderschapsverstoting bij elke (v)echtscheiding;
  • het beheer van het dossier door een rechter die altijd bijgestaan wordt door een pedagoog;
  • invoeren van maximumtermijnen en een grondig en correct onderzoek van de situatie;
  • het invoeren van standaard dwangsommen of andere maatregelen wanneer een ouder weigert de verblijfsregeling volgens het vonnis toe te passen.

Schepen Vanryckegem: “Om deze problematiek meer onder de aandacht van de geïnteresseerde burger te brengen, schenkt Daisy Lapeire enkele boeken over dit onderwerp aan de bibliotheek. Ik ben zeer tevreden met deze interessante aanwinsten die een nog té weinig bekend onderwerp naar onze lezers brengen. Hartelijke dank daarvoor.”

“Deze aanwinsten zijn vanaf nu dus beschikbaar voor uitleen. Als schepen van Sociale Zaken ben ik dankbaar dat we hiermee ook de informerende rol blijven opnemen omtrent welzijnsthema’s in onze bib”, voegt schepen Angelique Declercq er nog aan toe.

De 3 boeken:

Als je wieg op drijfzand staat (Ine Van Wymeersch)
Barst (Roman Van Strubarq)
Emotioneel gevangen (Monique Meulemans)

Klik op de werken en bekijk de beschikbaarheid in onze bib en/of reserveer jouw exemplaar.

boekenpakket
Angelique Declercq (Schepen van Sociale Zaken), Daisy Lapeire (Blauw Hart), Geert Puype (Bibliothecaris) en Griet Vanryckegem (Schepen van Bibliotheek)

Meer info