Bib als eerste van start in OC Het Applauws Lauwe

Gepubliceerd op dinsdag 05 januari 2021

“Corona en de bijhorende maatregelen gooien overal roet in het eten. Ook de opstart van Het Applauws zal niet met één grote opening gebeuren, maar eerder met een gefaseerde ingebruikname. Vandaag opent de bibliotheek als eerste van verschillende diensten”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Bib Lauwe opent

De bibliotheek neemt dus als eerste zijn intrek in het splinternieuwe diensten- en ontmoetingscentrum Het Applauws in Lauwe. Net voor de kerstvakantie verhuisden de bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers bijgestaan door de technische dienst de 16.000 boeken vanuit de oude bib in de Lauwbergstraat naar Het Applauws.

Schepen Griet Vanryckegem, bevoegd voor onze bibliotheken: “Vanaf januari blijft de nieuwe bib hier in Lauwe bereikbaar op maandag van 10:00-12:00, dinsdag 16:00-18:00, woensdag 14:00-18:00, donderdag 16:00-18:00 en zaterdag van 9:00-1200. Maar binnenkort zal de bibliotheek tijdens de weekdagen steeds van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 18:00 toegankelijk zijn. De installatie van de bibliotheek met vrije toegang staat op til, maar heeft (ook weer door corona) even vertraging. Ik ben zeer tevreden dat we hier op deze fantastische locatie ons nieuwe bibfiliaal mogen open.”

De bibliotheekmedewerkers ontvingen op maandag 4 januari 2021 de eerste bezoeker van de nieuwe bib met een geschenk en delen plantjes uit aan de eerste 200 bezoekers van de bib in de eerste weken van januari. Allen welkom dus om coronaproof (d.w.z. max 30 personen tegelijk) een kijkje te nemen in de nieuwe bibliotheek.

En de andere diensten?

De opstart van de overige diensten in het Applauws is in de loop van de komende weken en maanden voorzien. Afhankelijk van de evolutie van de coronamaatregelen zouden de diensten Burgerzaken en Onthaal (o.a. verkoop van vuilniszakken en rookmelders) ten vroegste vanaf 15 januari openen. De stedelijke dienst Huisvesting voorziet vanaf januari maandelijks een zitdag op donderdag (start op 14 januari). Ook de dienst Sociale zaken is op afspraak wekelijks aanwezig op woensdagen (vanaf 6 januari). Daarnaast verwelkomt Het Applauws ook de dienst Pensioenen en dit iedere donderdag vanaf 21 januari. De wijkdienst van de politie verhuist op 4 januari.

“Het aanbod vanuit CC De Steiger en ons Lokaal Dienstencentrum kan gezien corona niet voor 1 maart geprogrammeerd worden. Het zaalhuur is wel al mogelijk, maar door corona weten we nog niet vanaf wanneer activiteiten zullen kunnen doorgaan”, vult schepen Renaat Vandenbulcke, bevoegd voor de Lokale Dienstencentra, nog aan.

Contactpersoon Het Applauws: Jan Verbrugge. Vanaf 4 januari te bereiken 056 411 030 en applauws@menen.be. Het Applauws krijgt ook een eigen webstek op www.menen.be/applauws.