Bedankt Mooimakers!

Gepubliceerd op Dinsdag 24 september 2019

Wist je dat er in Menen 70 zwerfvuilvrijwilligers zijn die ons helpen de straten proper te houden? En dat er tijdens het schooljaar 2018-2019 4 scholen ingeschreven waren voor Operatie Proper? Zaterdag 21 september werden zowel de zwerfvuilvrijwilligers als de scholen uitvoerig bedankt voor hun inspanningen!

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort. Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. 

Individuele mooimaker = zwerfvuilvrijwilliger

Kom op voor een mooie buurt

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Voor opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken) kan je terecht bij je gemeente of afvalintercommunale. Maak met hen ook de nodige afspraken over ophalen van het verzamelde zwerfvuil.

Operatie Proper

Operatie Proper is een beloningssysteem voor scholen, groepen en verenigingen met als doel om een duwtje in de rug te geven en zwerfvuil duurzaam aan te pakken. 

Tijdens het schooljaar 2018-2019 waren er 4 scholen ingeschreven voor Operatie Proper. 

Hiervoor deden ze verschillende acties zoals plogging, zwerfvuil opruimen in de buurt va de school, leerlingen sensibiliseren … 

De scholen ontvingen hiervoor een  financiële tegemoetkoming Vlaanderen en wij hadden als stad de eer om hen de cheques te overhandigen: 

  • VTI (1e graad) Menen: €1500
  • De Duizendpoot: €555
  • De Wonderwijzer: €1311
  • De Kleine Prins: €1050

VTI kreeg ook vorig jaar een cheque van €1500 en met dit geld zijn ze hun speelplaats aan het vergroenen. 

Ook deelnemen als zwerfvuilvrijwilliger of met je vereniging / school aan Operatie Proper?

Meer info