Aankondiging nutswerken Sluizenkaai / Oude Leielaan te Menen

Gepubliceerd op Vrijdag 25 november 2022
28 november 202217 maart 2023

Vanaf maandag 28 november 2022 worden er in opdracht van diverse nutsmaatschappijen nutswerken opgestart in de Sluizenkaai / Oude Leielaan.

Deze werken kaderen in een structurele vernieuwing van de nutsinfrastructuur in Menen met als doel alle inwoners aangesloten te krijgen op een toekomstgericht en kwalitatief net (denk aan drinkwater / elektriciteit / gas / telecom / etc.).

Deze werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden:

  1. Er wordt gestart in de Sluizenkaai vanaf maandag 28/11/2022 met de aanleg van de hoofdleidingen. Dit vanaf de Rijselstraat richting Oude Leielaan. In deze fase wordt er dagelijks een sleuf gegraven en worden de leidingen op het eind van de dag in de sleuf gelegd, aansluitend wordt de sleuf terug aangevuld. Na het kerstverlof wordt er gestart in de Oude Leielaan richting de Warande.
  2. De aannemer probeert zo snel als mogelijk aan te sluiten met het herstel van het voetpad. Hij zal het voetpad herstellen conform de oorspronkelijke toestand (volgens dezelfde opbouw en materiaalgebruik).
  3. Wanneer alle hoofdleidingen geplaatst werden zullen alle woningen overgekoppeld moeten worden op deze nieuwe leidingen. Dit gebeurt op afspraak. De aannemer zal u persoonlijk contacteren om deze werken bij u thuis uit te voeren. Na de aansluiting wordt het voetpad opnieuw hersteld conform de oorspronkelijke toestand.
  4. Wanneer alle woningen succesvol overgekoppeld werden, wordt het bestaand net definitief uit dienst genomen (indien van toepassing). Het is mogelijk dat het voetpad hiervoor opnieuw wordt opgebroken en nadien wordt hersteld.

Concreet

Periode van de werken

Vanaf maandag 28 november t.e.m. vrijdag 17 maart 2023
(onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden)
Voor elke fase zult u nog een bijkomende infobrief door de aannemer ontvangen.

Locatie van de werken

De zone in de Sluizenkaai, vanaf huisnr. 4 tem. 78 (’t Badhuis).
De zone in de Oude Leielaan, vanaf huisnr. 92 tem. 41 (Warande).

Wegomlegging/verkeershinder

  • Er wordt een parkeerverbod geplaatst thv. de (mobiele) werkzone.
  • Het verkeer kan er blijven circuleren doorheen de werken.
  • Gelieven ten allen tijde de aanwijzingen van de aannemer ter plaatse te volgen.

Afvalophaling tijdens de werken

De afvalophaling kan doorgaan zoals gebruikelijk. Plaatst u uw afval zodat deze vlot opgehaald kan worden? De ophaaldiensten zullen u dankbaar zijn!

Sluizenkaai