5de Grensloop door het hart van de stad

25 mei 2018

GRENSLOOP Menen bestaat dit jaar 5 jaar. Op vrijdag 25 mei organiseren de stedelijke Sportraad en de Sportdienst in samenwerking met Running Team Olympic Menen dus voor 5de keer de GRENSLOOP met start en aankomst voor het stadhuis, op de Grote Markt van Menen. Ereburger van Menen Frederik Van Lierde is en blijft peter van deze alsmaar populairder wordende stadsloop.

MEER DAN 1000 LOPERS

Met de GRENSLOOP wil de stad Menen zowel eigen inwoners als sportievelingen uit de omliggende steden en gemeenten een sportieve avond aanbieden in het hart van de stad. Lopen doorheen het stadscentrum, langs de Leie, over oude vestingmuren en door de groenzone… Het parcours is op zijn zacht uitgedrukt afwisselend te noemen.

En de formule van de GRENSLOOP werkt: vorig jaar liepen voor het eerst meer 1.000 lopers, jong en oud, doorheen onze stad. Het bereik van de GRENSLOOP is dan ook groot met verschillende kids runs en een competitieloop van 5 en 10 km. Dat de GRENSLOOP veel meer is dan alleen maar een loopwedstrijd bewijzen de verschillende nevencompetities, die de beleving van dit sportevent alleen maar intenser maken: denk aan de ploegencompetities (voor bedrijven en verenigingen op de 5 als de 10 km), de wedstrijd voor de mooiste groepsfoto, de prijs voor de sportiefste school… Alle deelnemers krijgen naar jaarlijkse gewoonte ook een goodie bag.

PROGRAMMA

KIDSLOPEN:Reeks 1: Start om 18u30: jongens geboren in 2012 – 2011 of 2010: 1 ronde van 500mReeks 2: Start om 18u35: meisjes geboren in 2012 - 2011 of 2010: 1 ronde van 500mReeks 3: Start om 18u45: jongens én meisjes geboren in 2008 of 2009: 2 ronden van 500m of 1000mReeks 4: Start om 18u55: jongens én meisjes geboren in 2006 of 2007: 3 ronden van 500m of 1.500m

LOOP OVER 5 KM met start om 19u30De 5 km bestaat uit 2 ronden van 2,5 km

LOOP OVER 10 KM met start om 20u15De 10 km bestaat uit 4 ronden van 2,5 km

REEKSINDELINGEN

Alle reeksen van zowel de dames als de heren lopen samen

Reeksindelingen DAMES:Reeks 1: -30 jaar Reeks 2: 30-49 jaarReeks 3: 50 jaar en ouder

Reeksindelingen HEREN: Reeks 1: -30 jaar Reeks 2: 30-45 jaar Reeks 3: 46-59 jaar Reeks 4: 60 jaar en ouder

Er kunnen zowel individuele lopers als teams meelopen.Een team bestaat uit 4 individuele lopers die samen een team vormen en éénzelfde afstand lopen. Hun individuele tijden worden dan samengeteld om als team te kunnen genoteerd worden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Start en aankomst: Grote Markt, Menen

Parkeren: dit jaar worden twee extra parkings voorzien voor de Grensloop in de Yvonne Serruysstraat. Vanaf de Yvonne Serruysstraat kun je gemakkelijk naar de Grote Markt wandelen via de groenzone in de Oude Leielaan. Deze afstand bedraagt ongeveer 500 meter.Aan de inwoners van Menen wordt gevraagd om zoveel mogelijk de auto thuis te laten indien mogelijk. Andere parkeermogelijkheden zijn Groentemarkt, de parking Waalvest, parking achter Sint-Franciscuskerk, Ieperstraat vanaf Grote Markt, parking zwembad, parking Kortrijkstraat, Bruggestraat… 

Kleedkamers en douches: Sporthal Sint-Aloysiuscollege, ingang kant Grote Markt Menen

Vestiaire: er is een bewaakte vestiaire in het sint-Aloysiuscollege te Menen (Grote Markt). Mits het tonen van uw deelnamenummer kunnen deze voorwerpen na de loopwedstrijd terug afgehaald worden.

Afhalen borstnummers: de borstnummers kunnen afgehaald worden de dag zelf vanaf 17u tot een half uur vóór de start aan het onthaal in de inkomhal van het stadhuis te Menen.

INSCHRIJVINGEN: WIJZIGING!

Er zijn enkel voorinschrijvingen, GEEN daginschrijvingen 

Inschrijvingen kunnen dus enkel via deze link https://www.star-tracking.be/Order/Step1/370

De inschrijvingen worden afgesloten op woensdagavond 23 mei 2018.

Deelnamegeld: Kidslopen: 2 euro 5 km-loop: 8 euro 10 km-loop: 8 euro Team 5 km: 25 euro Team 10 km: 25 euro

De betalingen gebeuren via het online betalingsplatform. De vraag tot betaling krijg je na het invullen van het online-inschrijvingsformulier. Goed doel!Dit jaar gaat een 0,25 euro per volwassen deelnemer naar een goed doel.De keuze gaat uit naar het “laptop-project”. Dit is een project dat kansarme gezinnen uit Menen steunt in de aankoop van een laptop voor kinderen die naar het eerste leerjaar gaan. Om zo deze gezinnen ook de nodige digitale ontwikkelingskansen te bieden.Per volwassen deelnemer wordt een bijdrage van 0.25 euro geschonken aan dit goede doel.

PRIJZENPOT EN PRIJSUITREIKING

PrijsuitreikingDe prijsuitreiking vindt plaats op het podium van de Grote Markt van Menen.De prijzen worden uitgereikt onmiddellijk na de kidslopen, onmiddellijk na de 5km en onmiddellijk na de 10km.Aan de top 3 zal gevraagd worden na de aankomst rond het podium te blijven tot de prijsuitreiking.De andere prijzen (per reeks/per afstand) worden vanaf maandag 27 mei opgestuurd naar de winnaars of kunnen afgehaald worden op de sportdienst in de week na de Grensloop.

PrijzenpotElke deelnemer ontvangt een kleine attentie.Elk deelnemend kind ontvangt een attentie en een medaillePrijs voor de top 3 dames en heren 5 km en 10 kmPrijs voor de top 3 dames en heren per reeks 5 km en 10 km Prijs voor het winnend team 5kmPrijs voor het winnend team 10kmPrijs voor de sportiefste schoolPrijs voor bedrijf/vereniging die ons de beste foto kan bezorgen (meer info hieronder)

PLOEGENFOTO

Prijs voor het bedrijf of de vereniging uit de stad Menen die ons de mooiste ploegenfoto kan doorsturen na de Grensloop. Deze foto wordt gepost op de facebookpagina van de Grensloop met vermelding #sportersbelevenmeer en dit ten laatste op vrijdag 1 juni.

De foto dient te voldoen aan de volgende criteria:

  • op de foto moet duidelijk zichtbaar zijn dat het gaat om een deelname aan de Grensloop 2018 van de stad Menen 
  • de foto dient getrokken te zijn de dag van de Grensloop
  • op de foto dient duidelijk te zien zijn dat het gaat om een groep collega’s of vrienden van hetzelfde bedrijf of vereniging
  • het bedrijf of de vereniging dient hun zetel te hebben in Menen

De foto zal worden beoordeeld door een deskundige jury. Bij de beoordeling zal worden rekening gehouden met volgende factoren:

  • de grootte van de groep op de foto (2 punten)
  • de originaliteit van de foto (4 punten)
  • de manier waarop de stad Menen of de Grensloop in beeld wordt gebracht (4 punten)

PLOEGENCOMPETITIE

Voor wie? Bedrijven en verenigingen (scholen)

Praktisch: Een team bestaat uit 4 al dan niet geoefende lopers (mannen/vrouwen/gemengd).Een team kan zich ofwel inschrijven voor de 5 km of voor de 10 km. Elk lid behorend tot eenzelfde team dient wel dezelfde afstand te lopen.Op het einde worden de tijden van de 4 teamleden opgeteld en het team dat de kleinste totaaltijd heeft wint de teamcompetitie.

Inschrijvingen:Inschrijven kan eenvoudig via deze link https://www.star-tracking.be/Order/Step1/370Geen daginschrijvingen mogelijk!Deelnemen als ploeg kost 25 euro.Betaling dient te gebeuren via het online betalingsplatform van de website van Startracking.

Prijzenpot:De winnende ploeg op de 5 km én op de 10 km ontvangt een beker en een waardebon.

Uitslagen:Van ieder teamlid aan de teamcompetitie wordt ook de individuele tijd vermeld op de officiële wedstrijduitslag en individuele klassementen.

SPORTIEFSTE LAGERE SCHOOL

Met dit initiatief wensen we de lagere schoolkinderen warm te maken om met leerlingen van de andere Meense scholen in competitie te gaan.

De prijs van sportiefste school wordt uitgereikt aan de school met de grootste participatiegraad navenant he aantal kinderen van het lager onderwijs die er school lopen.

De scholen dienen via voorinschrijving de namen van hun deelnemende leerlingen door te geven aan de sportdienst zodat deze de sportiefste school kan berekenen.

De winnende school ontvangt een waardebon van 50 euro.

UITSLAGEN

De uitslagen worden onmiddellijk na de wedstrijd via www.star-tracking.be bekendgemaakt.

PARCOURS

Ook na de editie van 2017 en in aanloop naar de Grensloop 2018 kun je op Strava jouw besttijd op het parcours scherp stellen.

Grensloop 5 (2 ronden) en 10 (4 ronden) km:klik op het plan, ontdek meer info over het parcours en loop jouw persoonlijke besttijd met Strava.

https://www.strava.com/routes/4302453 

Kidsgrensloop 500 m, 1000 m en 1500 m:klik op het plan, ontdek meer info over het parcours en loop jouw persoonlijke besttijd met Strava.

https://www.strava.com/routes/4302462

UITSLAGEN & FOTO'S VORIGE EDITIES

De uitslagen van de GRENSLOOP:

Foto's

Meer foto's vind je op www.facebook.com/grensloop 

CONTACT

Voor alle inlichtingen kan je terecht bij Sportdienst Menen (klik hier).

MET DANK AAN ONZE PARTNERS