45ste Bloemen- & Hoevemarkt op zaterdag 29 april

29/04

Op zaterdag 29 april van 8:00 tot 13:00 toveren we de Grote Markt te Menen om tot een oase van bloemen. We zijn intussen toe aan de 45ste editie van de Bloemen- & Hoevemarkt. Niet alleen bloemen- en plantenkwekers stallen die dag hun kleurrijke koopwaar uit, je vindt er ook heerlijke hoeveproducten en streekspecialiteiten.

Randanimatie

Trap je eigen verse smoothie bij elkaar: leuk om te zien én te doen! Bij de stand van de dienst Toerisme van Menen maak je kennis met de groene plekjes in de regio. Ook de compostmobiel van Mirom staat vertrekkensklaar om het compostverhaal voor jou te brengen.
Hou je van schilderijen van tuintaferelen, bloemstukjes, sieraden, leuke hebbedingetjes en kristallen voor bloemen? Dan ben je bij de standen van de kunstambachten aan het juiste adres. Het Rekkems Dorpsmuziek brengt sfeervolle nummers. Laat je ook verrassen door het Afrikaans orkest Bercail Sound’s uit Menen.

Menen Bebloemd

Beschik je over een voortuin om fier op te zijn? Heb je een voorgevel versierd met bloemen? Ben je van plan om dit jaar een extra inspanning te doen om voorbijgangers én de jury van de bebloemingswedstrijd op een fraai bloemenuitzicht te trakteren? Wil je graag een waardebon in de wacht slepen? Aarzel dan niet en schrijf je online in via de website van Menen. Telefonisch inschrijven kan via 056 529 414. Je kan uiteraard ook inschrijven op de Bloemen- & Hoevemarkt zelf aan de stand van de dienst Evenementen.

Kinderanimatie en kleurwedstrijd

De kinderen kunnen hun hartje ophalen aan de grimestand van 10:00 tot 13:00 en kunnen deelnemen aan de workshop van ‘Hondje tot Bloem’ met ballonnenclown Stef tussen 9:30 en 12:00. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen aan de grote kleurwedstrijd. De tekeningen zijn terug te vinden op de www.menen.be. Alle kinderen krijgen via de Meense basisscholen een tekening mee. Breng je gekleurde tekening persoonlijk binnen op 29 april tussen 8:00 en 13:00 en maak kans op schitterende prijzen.

Oproep

Heb je eigen ambachtelijk gemaakte producten? Een eigen kaas, ambachtelijk ijs, chocolade of drank…? Bied je een heerlijke streekspecialiteit of hoeveproduct aan? Interesse om je producten aan te bieden en bekend te maken? Aarzel dan niet en vraag een stand aan op de Meense bloemen- en hoevemarkt. Wie zelf geen stand kan bemannen maar producten wil laten proeven, kan dit via de proevertjesstand die de dienst Evenementen zal uitbaten.

Grote Markt 1
8930
Menen
056 529 412
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven
Aangemaakt op: 03/04/2017