4 nieuwe elektrische fietsen voor duurzamer dienstvervoer

Gepubliceerd op Dinsdag 17 september

“Eerder dit jaar kochten we een volledig elektrische wagen aan om onze ecologische voetafdruk als lokale overheid op het vlak van mobiliteit te verkleinen. En we gaan nu verder op dit elan met de aankoop van 4 elektrische fietsen voor dienstverplaatsingen van ons personeel”, zegt schepen van Klimaat Patrick Roose.

Team 8930 wil het goede voorbeeld geven op het vlak van onder andere duurzame mobiliteit. Daarom investeert het - zoals in de beleidsnota beschreven - sinds begin dit jaar in de vergroening van het stedelijk wagenpark én moedigt het de eigen medewerkers aan om dienstverplaatsingen zoveel mogelijk met de (elektrische) fiets af te leggen. Om dit te kunnen waarmaken, moet de stad Menen natuurlijk voldoende groene vervoersalternatieven kunnen aanbieden.

Schepen Roose: “Daarom dat we onlangs 4 elektrische fietsen hebben aangekocht. Deze vervangen in principe 1 dienstwagen. We investeerden hiervoor zo’n 6.500 euro. Dit brengt ons totaal op 7 elektrische dienstfietsen, die onze medewerkers op een duurzame manier naar hun bestemming brengen. We hebben onze Meense jongeren begin dit jaar niet voor de vorm tekeningen en boodschappen over ons klimaat laten maken in het stadhuis: hun boodschap is aangekomen en met ons Team 8930 handelen we daarnaar.”

Elektrische dienstfietsen