31 nieuwe machines helpen Menen mooier maken

Gepubliceerd op Dinsdag 01 oktober

“Goed beheer van ons openbaar groen vereist dat onze medewerkers over degelijk materiaal beschikken om hun taak naar behoren te kunnen vervullen”, vertelt Patrick Roose, schepen van Publieke Ruimte. “Daarom vernieuwen we met onze bestuursploeg Team 8930 de uitrusting van onze Groendienst.

De aankoop van de nieuwe machines is een belangrijke investering, goed voor 17.153,81 euro. De Stad Menen kocht de hoogsnoeiers, bosmaaiers, haagscharen en bladblazers – 31 in totaal – bij de Meense leverancier Verdé, die ook een opleiding van onze medewerkers organiseert.

Schepen Roose: “Netheid is één van onze 3 topprioriteiten van Team 8930. In het kader hiervan drong zich al enkele jaren de vernieuwing van onze uitrusting op. De introductie van de 31 nieuwe toestellen gebeurt niet toevallig tijdens de handhavingsweek van de Mooimakers: deze week wordt overal in Vlaanderen strenger opgetreden tegen zwerfvuil en sluikstorten, ook in Menen en dit in samenwerking met MIROM Menen en onze Politiezone Grensleie.”

Deze nieuwe uitrusting is ook zeer welgekomen in de pesticidevrije strijd tegen het onkruid op de publieke ruimtes en langs het patrimonium van de stad. Daarnaast krijgt het onderhoud van de stedelijke groenzones hiermee ook een duwtje in de rug. “Met ons Team 8930 geven we graag het goede voorbeeld. We hopen dat alle inwoners ons hierin zullen volgen. Het staat immers letterlijk in het politiereglement: iedereen moet de stoep voor zijn eigen deur netjes houden. Dagelijks zijn onze ploegen immers op de baan, maar alleen kunnen we het allemaal niet proper krijgen. Wij blijven daarom geloven in preventie en sensibilisering en verheugen ons over de inspanningen van veel enthousiaste en plichtsbewuste inwoners zoals onze Mooimakers”, zegt Patrick Roose die bevoegd is voor Netheid en Groenonderhoud.

31 nieuwe machines voor onze Groendienst

MEER INFO