2de Stadstaptoe met meer dan 150 muzikanten op zondag 1 juli

01/07

In 2009 organiseerde vzw wijkcentrum de Koekuit ter afsluiting van het 50ste Koekuit-in-Feest in 2009 een eerste taptoe. Drie korpsen (St-Jozefsharmonie, Fleming Pipe Band en Drum Spirit) zorgden toen voor een uniek muziekspektakel op de terreinen van het Koekuitcentrum in de Hogeweg.

Al gauw werd duidelijk dat dergelijk groot evenement quasi onmogelijk te dragen was door enkel en alleen een vzw. Dus zochten de mensen van het wijkcentrum ondersteuning bij de stad Menen.

ONTSTAAN STAPSTAPTOE

Schepen van Cultuur Griet Vanryckegem: “In 2014 ontvingen we de mensen van het wijkcentrum met open armen. Daar waar het kon, ondersteunden we dit toch wel spectaculair muziekevenement vanuit onze stadswerking. Meteen lanceerden we de term Stadstaptoe. Het muzikale spel zat op de wagen.”

Op zondag 29 juni 2014 speelden de Volksharmonie St-Jozef, de Red Hackle Pipe band, WIK Oostende en Drumspirit een onvergetelijke eerste Stadstaptoe. De reacties waren lovend. Dit evenement was in samenwerking met de stad Menen zeker voor herhaling vatbaar.

“Ondertussen zijn we 4 jaar verder en was de tijd rijp voor een 2de Stadstaptoe in Menen. Op 1 juli 2018 is het zover. Onze ondersteuning ging voor deze 2de editie nog een stapje verder met de ontwikkeling van een originele affiche (zie onder) en de bijhorende promotionele ondersteuning van het event door onze stedelijke diensten. Ik ben zeer blij dat we zo dergelijk uniek evenement in onze grensverleggende stad mee kunnen op kaart zetten”, aldus nog schepen Vanryckegem.

2de STADSTAPTOE OP 1 JULI

Op zondag 1 juli vindt dus de 2de Stadstaptoe plaats op de terreinen van het Koekuitcentrum in de Hogeweg in Menen. De stadstaptoe anno 2018 wordt een groots muzikaal spektakel met meer dan 150 muzikanten. Tekenen dit jaar present: showband Calypso uit Zwevegem, drumband Moed en Vlijt uit Kuurne, pipers Yspo uit Ieper en ook onze eigenste Koninklijke Volksharmonie St.-Jozef. De 2de Stadstaptoe is een gratis event voor jong en oud.

 

MEER INFO

Marnix Gobert | vzw Wijkcentrum De Koekuit | 0475 839 644

Klik op de affiche en ga naar het Facebookevenement!

Aangemaakt op: 20/06/2018