2de Gebouwenloop Urban Spring Run op zaterdag 25 maart

Gepubliceerd op woensdag 08 februari 2023
25 maart 2023

Op zaterdag 25 maart, de eerste zaterdag van de lente, start om 15:00 de tweede gebouwenloop in Menen. Na de Urban Flower Run vorig jaar, plannen we dit jaar onze Urban Spring (lente) Run een maandje vroeger. De loop leidt de deelnemers door tal van openbare gebouwen, bezienswaardigheden én alle secundaire scholen. Voor het eerst lopen we dit jaar ook door twee basisscholen”, verklapt schepen van sport Kasper Vandecasteele.

Deze tweede editie van de gebouwenloop in Menen loopt over een parcours van om en bij de 5 km, met start en aankomst op de Grote Markt. Na de vuurdoop vorig jaar, voeren de stedelijke diensten Sport en Evenementen die dit event samen organiseren, een aantal nieuwigheden door. Schepen Vandecasteele: “We spelen beter in op de mobiliteitsimpact van de gebouwenloop door de route aan te passen én een aantal gebouwen voor het eerst of anders hierin op te nemen. Het event vindt plaats op een zaterdag en het is de bedoeling om met deze organisatie veel volk naar ons stadscentrum te brengen. Niet om de boel helemaal af te sluiten. Het parcours geven we vooraf niet vrij: we willen het verrassingselement voor de lopers behouden.”

Deelnemen kan via online inschrijving en kost 5 euro. In de deelnameprijs zit het unieke wedstrijd-T-shirt dat lopers de dag zelf aan de start op de Grote Markt zullen krijgen en moeten aantrekken. Na de loop krijgt iedereen ook sportdrankje. Er is plaats voor in totaal 1.000 deelnemers: inschrijven kan enkel vooraf via www.menen.be/urbanspringrun. Kinderen jongeren dan 12 jaar, moeten voor een volwassene begeleid worden.

“Ik kijk uit naar de tweede gebouwenloop in onze stad. We hebben het geluk dat er heel wat gebouwen en monumenten op een zakdoek liggen in het hart van onze stad. Ik bedank ook van harte alle deelnemende scholen en andere gebouwenbeheerders: zonder hun enthousiasme zou deze Urban Spring Run niet mogelijk zijn”, besluit schepen Vandecasteele.

De Urban Spring Run is een organisatie van de stad Menen i.s.m. de vele partners (gebouwen) en sponsor Decospan.

Geslacht
Maat T-shirt

Inschrijving is pas geldig na overschrijven deelnamebedrag van 5 euro op het nummer BE44 0910 1963 4445

Als je een UiTPAS aan kansentarief hebt dien je 1 euro te storten op het nummer BE44 0910 1963 4445

Met mededeling: Inschrijving Urban Spring Run + voornaam naam

ZO WAS HET VORIG JAAR: