21 maart: Dag tegen Discriminatie en Racisme

21/03

Op 21 maart is het wereldwijd de Dag tegen Discriminatie en Racisme. De Integratiedienst van de Stad Menen stapt graag mee in de campagne van UNIA (het interfederaal gelijkekansencentrum) #GeefMe1Minuut, en daar kan jij ook aan meedoen! Neem een selfie met één van de UNIA-postkaarten voor je gezicht en zeg wat jij vindt over hokjesdenken.

Tegen hokjes

Vooroordelen kunnen leiden tot discriminatie en racisme. Televisie, vluchtige sociale media, nieuwsberichten… kleuren onze blik. Betrap je jezelf er ook op dat je mensen beoordeelt op een eerste indruk? Word jij soms zelf in een hokje geduwd? Laat van je horen, want niemand hoort thuis in een hokje.

Facebookwedstrijd

Van 16 tot 21 maart heeft iedereen de mogelijkheid om zijn selfie, samen met zijn boodschap tegen hokjesdenken, te plaatsen op de facebookpagina van Stad Menen.
Plaats jouw selfie als reactie op het bericht van de Stad Menen over de Dag tegen Discriminatie en Racisme (vanaf 16 maart online). Diegene die op 21 maart om 22:00 de meeste likes heeft, wint een fotoshoot ter waarde van 125 euro bij Foto Marc en Annie Samyn!

Neem een selfie met jouw klas, vrienden, vereniging, collega’s of alleen en geef het signaal dat je geen discriminatie of racisme tolereert!

Postkaarten

Om een selfie te kunnen nemen, heb je een UNIA-postkaart nodig. Hou deze postkaart voor de helft van jouw gezicht en shoot! De integratiedienst zal postkaarten verdelen bij verschillende verenigingen, scholen, organisaties… in stad Menen. Ook kan je ze zelf gratis aanvragen of ophalen bij de integratiedienst op het stadhuis.

Infostand

Op 20 en 21 maart zal je infostands vinden in de inkomhal van het stadhuis en CC de Steiger. Leer er meer over discriminatie en racisme. En vind er ook de postkaarten terug.

Schoolbezoeken

Studenten uit verschillende secundaire scholen kunnen een bezoekje verwachten van de Integratiedienst in hun klas of op de speelplaats. Ze komen samen met ons te weten wat discriminatie precies inhoudt en krijgen de kans om deel te nemen aan de wedstrijd.

Grote Markt 1
8930
Menen
056 529 230
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven
Aangemaakt op: 11/03/2017