20 jaar en nog niet gaar: Het Liegend Konijn in de bloemetjes tijdens poëziefestival in Menen

Gepubliceerd op Vrijdag 13 mei 2022
04 juni 2022

Tijdschrift voor hedendaagse Nederlandse poëzie Het Liegend Konijn blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Om deze heuglijke gebeurtenis te vieren organiseren Cultuurcentrum De Steiger en Bibliotheek Menen op zaterdag 4 juni een poëziefestival in Menen, thuisstad van hoofdredacteur Jozef Deleu, die dit jaar 85 is geworden. De festiviteiten vangen aan om 15u. Locatie is het sfeervolle CC Zomerkaffee in de binnentuin van De Steiger.

Organisatoren Chiel Vandenberghe (directeur CC De Steiger) en Tom Laureys (bibliothecaris) hebben een mooie affiche weten samen te stellen: “Wouter Deprez brengt een ludieke ode aan het jarige poëzietijdschrift. Vervolgens is het woord aan dichters Charles Ducal, Piet Gerbrandy, Iduna Paalman, Lena Plantinga, Miriam Van hee en Peter Verhelst, die nieuw werk voordragen uit de feestelijke april-editie van HLK. Voorafgaand aan het optreden zal iedere dichter worden ingeleid en geïnterviewd door Sarah Vankersschaever, redacteur bij De Standaard. Tussendoor worden video’s van Lodewijk Deleu geprojecteerd met fragmenten uit het feestnummer in klank en beeld. Als toemaatje is er gratis worteltaart voor alle aanwezigen.”

Schepen van Cultuur Griet Vanryckegem is in de wolken met het verjaardagsfeest: “Het Liegend Konijn is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandstalige poëzielandschap. Het stadsbestuur is Jozef Deleu bijzonder dankbaar om met zijn gewaardeerde uitgave Menen op de literair-culturele kaart te zetten. Met dit poëziefestival willen we Het Liegend Konijn dan ook met de nodige luister vieren. Het programma oogt alvast veelbelovend.”

Inschrijven is gratis en kan hier