13 gemeenten organiseren buren bij kunstenaars in 2020 zelf

Gepubliceerd op Vrijdag 08 mei 2020

“Na vele succesvolle edities viel Buren Bij Kunstenaars dit jaar normaal in het water. Onze provincie past voor de organisatie en ook Vlaanderen wacht tot 2021 om de draad weer op te pikken. Daarom dat we in onze regio met de steden en gemeenten het heft zelf in handen hebben genomen”, benadrukt schepen voor Cultuur Griet Vanryckegem.

Buren Bij Kunstenaars is het jaarlijkse open-atelierweekend voor kunstenaars in West-Vlaanderen. Dit jaar is er geen West-Vlaamse editie omdat er aan een nieuwe formule wordt gewerkt tegen 2021. In afwachting hiervan organiseert de stad Menen samen met de gemeenten en steden van Zuidwest (Zuid-West-Vlaanderen) op zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020, zelf de laatste editie van Buren bij Kunstenaars.

“Als voorzitter van Zuidwest ben ik dan ook opgetogen dat we dit met onze 13 gemeenten samen organiseren. Zo kunnen wij de communicatie en het netwerk vormen om onze lokale creatievelingen dit mooie en laagdrempelige platform te bieden. Het is een bijzonder gesmaakt weekend dat we niet willen missen in onze stad”, voegt schepen Vanryckegem er nog aan toe.

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich tot 31 mei 2020 online inschrijven.