Nieuwe inwoners

Welkom in Menen, grensverleggende stad!

Groot-Menen (Menen, Lauwe, Rekkem) beschikt over heel wat mogelijkheden die ervoor zorgen dat je er graag zal wonen en je snel zal integreren. De bloeiende handelszaken, het dynamische verenigingsleven, het uitgebreid onderwijsnet, het diverse cultureel aanbod en de uitgebreide sportinfrastructuur zijn er slechts enkele facetten van.

1. Aangifte doen

Wanneer je verhuist van of naar Menen, Lauwe of Rekkem is het belangrijk om de wijziging van je hoofdverblijfplaats aan te geven bij het stadsbestuur. Meer info vind je hier.
Aangifte doen kan bij de dienst Burgerzaken of via het digitaal loket. Bij het inschrijven in de stad ontvang je aan het Onthaal een infogids, stratenplan, ophaalkalender en het stadsmagazine Lei€draad.

2. Premies

Bij de dienst Huisvesting kan je informatie en aanvraagformulieren bekomen in verband met de premies van de stad, de provincie en de Vlaamse Gemeenschap. Hier vind je een lijst van de premies.

3. Gemeentebelastingen

De gemeentebelastingen worden geïnd door de stadsontvanger. Bij de financiële dienst van de stad krijg je informatie over de verschillende belastingsregelementen, retributies en tarieven.

4. Huisvuilophaling

Voor meer informatie over afval, huisvuilophaling, composteren, ... kan je terecht bij de Milieudienst. Een ophaalkalender vind je hier terug. 

5. Verken de stad

Groot-Menen heeft dankzij haar geschiedenis een uitgebreide waaier aan bezienswaardigheden. Brochures en info kan je bekomen bij de Dienst Toerisme of onder het luikje toerisme op onze site. Daarnaast kan je naar hartenlust shoppen in de bekende winkelwijk "De Barakken" en in de centrumstraten.
Tot rust komen kan in de groene zones van de stad.

Grote Markt 1
8930
Menen
056 529 200
Nu open
Meer
Alles weergeven