Nederlands leren in je vrije tijd

In Menen zijn er verschillende organisaties die actief bezig zijn met oefenkansen Nederlands voor anderstaligen. Het leren van Nederlands wordt vaak gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. Hieronder vind je een overzicht van de oefenkansen in Menen.

Neem ook een kijkje op de website: www.nederlandsoefenen.be/west-vlaanderen

BIBLIOTHEEK

In bibliotheek Menen is er een taalpunt Nederlands te vinden. Je vindt er vanalles terug om Nederlands te oefenen: boeken, cd-roms, spellingboeken, luisterboeken, films… En dat allemaal op één plaats, zo hoef je niet de hele bibliotheek te doorkruisen.

In de bibliotheken van Lauwe en Rekkem is er geen taalpunt, maar je kan er ook zeer veel boeken vinden die je kunnen helpen!

CAW ZUID-WEST-VLAANDEREN - Schoolopbouwwerk

Schoolopbouwwerk werkt aan gelijke onderwijskansen en is er voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun ouders.

Enerzijds is er de speel-o-theek ‘de speelkoffer’, een uitleendienst voor speelgoed en educatief spelmateriaal, anderzijds zijn er de taalstimulerende programma’s ‘De Babbeldoos’ en vakantiebabbels.

CAW Zuid-West-Vlaanderen
Koningstraat 32 – 8930 Menen
056 51 44 13
0499 53 50 57
speelkoffer@cawzuidwestvlaanderen.be

Woensdag 16:30 – 18:00
Vrijdag 13:30 – 18:00

KIND EN PREVENTIE

Het Inloopteam organiseert in het voor- en najaar 10 weken lang een allochtone moedergroep.

Naast het aanbrengen van basiswoordenschat Nederlands praten ze ook honderduit over de kinderen, het leven in België, de cultuurverschillen…

Inloopteam Kind en Preventie
Kortrijkstraat 39 – 8930 Menen
0474/86.11.63
056/53.23.91
inloopteam.menen@kindenpreventie.be
www.facebook.com/InloopteamMenen

Ben je anderstalig? Wil je Nederlands oefenen?

Wij zoeken voor jou een Nederlandstalige persoon, die met jou zal communiceren via e-mail. Je kan schrijven over het leven in België, over je hobby’s, familie… Je kan corresponderen zoals met een vriend. Je leert iemand nieuw kennen en zo kan je thuis Nederlands oefenen!

Ben je Nederlandstalig? Wil je een anderstalige leren kennen?

Is Nederlands je moedertaal en wil je graag met een anderstalige mailen om zijn of haar Nederlands te oefenen? Dit is de ideale kans om een nieuwe wereld te ontdekken! Je ondersteunt iemand die nieuw is in België én je doet dit waar en wanneer je wil. Handig, toch?

Schrijf hier in