Verlichting

Straatlampen Een goede straatverlichting draagt bij tot de veiligheid van de bewoners, de voorbijgangers en het verkeer. Buurtbewoners zien meestal het eerst wanneer een lamp stuk is. We rekenen dan ook op hen om een defect snel te melden.

Defecte lampen worden bij voorkeur gemeld via de speciale webpagina www.straatlampen.be

Meldingen gebeuren via invulvelden waarvan sommige verplicht zijn om de klacht correct en volledig te registreren, waardoor herstellingen sneller worden uitgevoerd. Bovendien wordt de melder via een e-mail verwittigd wanneer het defect is hersteld.

Geen internet? Dan kan een defect worden gemeld via het gratis nummer T 0800 635 35

Wanneer worden defecte straatlampen hersteld?

Een defecte straatlamp, waarvan de gegevens op een correcte en volledige manier zijn doorgegeven, worden binnen de 14 dagen hersteld. Het gaat hier enkel om een defect aan één lamp.

Wanneer de politie een defect meldt met een veiligheidsrisico, dan wordt de herstelling binnen de kortst mogelijke tijd uitgevoerd, ook tijdens het weekend.

Bij defecten waarbij de verlichting van een volledige straat of meerdere straten uitvalt, ligt de oorzaak wellicht aan het elektrisch voedingsnet. Technici komen binnen de 48 uur ter plaatse om het defect op te sporen en te herstellen, hoewel de herstelling van dergelijke defecten soms langere tijd kan duren.

Ook bij een aanrijding of beschadiging van een paal of armatuur van de openbare verlichting, kan door de bestelling van nieuw materiaal de herstelling langer op zich laten wachten.

Het is onze zorg dat de dienstverlening aan en de veiligheid van de bewoners in alle omstandigheden optimaal zijn. Wij danken dan ook iedereen die snel melding maakt van defecten aan de openbare verlichting.

Zie ook