Tonnen speelplezier op zomerspeelpleinwerkingen

Gepubliceerd op dinsdag 11 mei 2021

“Voor het tweede jaar op rij moesten we de speelpleinwerkingen tijdens de paasvakantie door de coronapandemie noodgedwongen afgelasten. Meteen richtte onze Jeugddienst zijn pijlen vol enthousiasme op de zomervakantie: we zijn klaar om onze jongste inwoners tijdens de zomermaanden op onze speelpleinwerkingen te verwennen”, zegt een tevreden burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Jeugd.

OOK TIENERWERKING

De stedelijke speelpleinwerking biedt kinderen en jongeren een plek waar spelen centraal staat. Ook tijdens de komende zomer. Van 5 juli tot en met 27 augustus staat een team geëngageerde animatoren klaar om kinderen vanaf 3 jaar te animeren op de stedelijke speelpleinwerkingen in Menen, Lauwe en Rekkem. Tussen 19 en 30 juli gaan de speelpleinwerkingen in Menen en Lauwe 2 weekjes dicht, in Rekkem is dat tussen 2 en 13 augustus. 
Ook jongeren tussen 12 en 15 jaar zijn meer dan welkom! Voor hen is er de tienerwerking waar we het komende jaar terug wat meer op willen inzetten. 

SPEELPLEINWERKING IN VTI MENEN

Burgemeester Eddy Lust: “Ravotten kan in Lauwe en Rekkem in en rond de gemeentelijke basisscholen (De Wonderwijzer en Barthel). In Menen gaan we nieuwe horizonten opzoeken en toveren we de gebouwen en omgeving van het VTI in Menen (site Oude Leielaan) om tot een echt speelparadijs. Dit wegens de inrichting van het vaccinatiecentrum in Park Ter Walle, waar onze speelpleinwerking in Menen normaal gezien plaats vindt. We zijn de schooldirectie van het VTI dan ook bijzonder dankbaar voor hun gastvrijheid.”

START INSCHRIJVINGEN IN JUNI

De inschrijvingen voor de zomervakantie starten op 1 juni 2021. Dat is dit jaar iets later dan gewoonlijk: we willen een zo correct mogelijk zicht hebben op de impact van corona voor de organisatie en grootte van de bubbels tijdens de zomervakantie. Alle informatie en updates verzamelen we op www.menen.be/speelpleinwerking

“We hopen alvast om de 690 kinderen die vorig jaar met ons meespeelden opnieuw te mogen verwelkomen samen met nieuwe gezichtjes die onze werking ontdekken. Met onze animatoren staan we alvast te popelen om erin te vliegen”, besluit burgemeester Lust.


EXTRA ANIMATOREN WELKOM!

Ben jij 15+ en heb je zin om ons topteam animatoren te versterken en zo een reuzefijne vakantie onder vrienden te beleven én tegelijk een centje bij te verdienen? Meer dan welkom! Alle informatie over de taakinhoud en het inschrijven kan je terugvinden via www.menen.be/animatorinmenen Tot binnenkort?

speelpleinwerking

MEER INFO