Je kan zelf delen met je buren

Je kan privéwagens onderling delen met buren, vrienden en collega’s. Er bestaan hiervoor verschillende autodeelsystemen waarbij je (met of zonder wagen) kan aansluiten om de praktische kant van dit autodelen te regelen.

Kostendelend?

Bij particulier kostendelend autodelen bepaalt de werkelijke kost van de wagen (zoals verzekering, afschrijving, onderhoud) de kilometerprijs. Dit particulier autodelen heeft een informeel karakter, zo regelen bijvoorbeeld gebruiker en eigenaar onderling de sleuteloverdracht. Je wordt door de organisaties ondersteund in opstart, promotie en je beschikt over een reservatietool. Je hoeft slechts één keer lid te worden.

Cozycar

Bij Cozycar beperk je je groepje tot veelal één of enkele wagens en regel je de instap en administratie onderling in je groep.

Dégage!

Bij Dégage deel je binnen één open groep en komen er meer en meer auto's ter beschikking voor alle leden. De administratie gebeurt grotendeels door Dégage!

Aan marktprijs via online platform?

Op het vraag- en aanbodplatform Getaround bepaalt de eigenaar zelf de prijs van zijn wagen. Een deel van deze opbrengst gaat naar het bedrijf voor het gebruik van het online platform, verzekering en pechbijstand. Je gaat per reservatie een contract aan en je betaalt per rit (per tijd en/of per kilometer). Een beetje zoals Airbnb maar dan met deelwagens.

Infosessie autodelen

Samen met Autodelen.net zal de stad een infosessie organiseren over de mogelijkheden van autodelen. In die sessie ontdek je welke vormen er bestaan en hoe alles werkt. En je krijgt antwoord op al je vragen