Evenementenformulier en aanvraag feestmateriaal

Wanneer vul ik het evenementenformulier in?

Is één van onderstaande criteria van toepassing op je evenement, dan vul je het evenementenformulier in:

  • Het evenement vindt plaats op straat, op een plein, … (vergunning inname openbaar domein nodig). 
  • Je wenst langer open te blijven dan 03u ‘s nachts in het weekend of dan 01u ’s nachts tijdens de week, of je wenst vroeger open te gaan dan 7u ‘s morgens (afwijking op het sluitingsuur nodig)
  • Je organiseert muziekoptredens, dj’s, er is versterkte muziek (geluidsvoorwaarden nodig) 
  • Je maakt gebruik van stroomgroepen van meer dan 100kw of je speelt langer dan 3 dagen muziek (omgevingsvergunning nodig) 

Vb: fuiven, festivals, feestweekends, straat –of buurtfeesten, wielerwedstrijden, wandelingen, braderieën, kerstmarkten, vinkenzettingen, optochten of stoeten,…

Binnen het evenementenformulier vindt u ook een rubriek feestmaterialen. Zo kunt u nog steeds alle nodige vergunningen en nodige feestmaterialen in één keer aanvragen.

Organiseer je regelmatig evenementen?

Registreer je op de website van Menen en vul je account verder aan onder het tabblad “verenigingen”. Zo verschijnt een deel vaste gegevens automatisch in het evenementenformulier. Bekijk hier hoe dit moet. 

Wanneer vul ik de aanvraag feestmateriaal in?

  • Bovenstaande criteria zijn niet van toepassing, maar je hebt wel stoelen, tafels, vuilnisbakken, nadarhekkens of een podium, … nodig (feestmateriaal)

Indien je twijfelt of je evenement toch een grote impact heeft op de openbare orde of als je bepijling wil aanbrengen op de openbare weg neem dan contact op met de dienst evenementen

Indien de bovenstaande criteria niet van toepassing zijn en je hebt geen feestmateriaal nodig, hoef je geen formulier in te vullen voor je evenement.

Je wil een evenement organiseren en je vulde hiervoor het digitaal evenementenformulier in. Hier wordt beschreven welke weg je aanvraag aflegt.

Beide aanvraagformulieren dienen 8 weken op voorhand ingediend te worden. 

Uitzondering: voor wielerwedstrijden en indien je een milieuvergunning nodig hebt bedraagt, de aanvraagtermijn drie maanden. 

Jeugddienst Menen beheert de uitleendienst van Stad Menen. We hebben een uitgebreid assortiment van feestmateriaal, gaande van kleine boxen en lichten tot een heuse PA-installatie, spelmateriaal, springkastelen...
Hier kan je het klank-, licht- en spelmateriaal huren.

Grote Markt 1
8930
Menen
056 529 412
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven