Dagarrangement: Klavertje drie in de Grensleie

Een unieke dagtrip in drie gemeenten in het uiterste zuiden van de West-Vlaamse Leiestreek. In het gevarieerde programma maak je kennis met de geschiedenis van de tabaksnijverheid, kan je een boeiende vestingwandeling of een bustocht ‘Aan en over de schreve’ maken en brengt u een bezoek aan een heuse basiliek.

Programma:
09u30:    Start in Wervik, het centrum van de Belgische tabak. Afspraak in de retroherberg van het Tabaksmuseum voor een kopje koffie met een tabakstaartje.
10u00:    Geleid bezoek aan het Tabaksmuseum (gesloten op maandag). 
11u30: Vertrek met eigen bus, zonder gids, richting Menen.
12u00: Aankomst in een gezellig restaurant in Menen voor het middagmaal.
14u00: Onder leiding van een Meense gids kan ofwel een bustocht ofwel een vestingwandeling gemaakt worden.
16u00:  Vertrek met eigen bus, zonder gids, richting Dadizele.
16u15: Bij aankomst in Dadizele worden we in de brasserie “De Pompeschitter” verwelkomd en kunnen we rustig genieten van een lokaal biertje. (Dinsdag gesloten).
16u45: Geleid bezoek aan de kunstschatten van de basiliek en aan het Rosarium of het Rozenkranspark. Daarna kom je in het gemeentelijk domein ’t Torreke waar de beroemde Pompeschitter in vol ornaat zijn ‘ding’ zit te doen.
18u15:  Vertrek huiswaarts of afsluit met een licht avondmaal in een plaatselijke brasserie. 

Praktisch:
Richtprijs € 48 per persoon: deze prijs is geldig voor groepen vanaf 20 personen. Er wordt een meerprijs van € 120  gerekend op het totaal als de groep groter is dan 25 personen voor een tweede gids tijdens de vestingwandeling en het bezoek in Dadizele.
Inbegrepen: koffie met tabakstaart, middagmaal, inkomgelden, gidsbeurten, Pompeschittersbier.
Niet inbegrepen: drank bij de maaltijd(en), avondmaal.