Radio M iedere zondagmiddag van februari op Jess FM

Gepubliceerd op donderdag 04 februari 2021

De Stad Menen bekommert zich om het geestelijk welzijn van zijn inwoners, zeker nu de bestrijding van het virus grote inspanningen vereist. In het Sociaal huis (de Sociale dienst van de Stad Menen) groeide het idee om binnen de strenge coronaregels op zoek te gaan naar een project dat over menselijke warmte en verbondenheid gaat en daarvoor het coronaveilige medium radio te gebruiken.

Zouden we geen radioprogramma kunnen maken, waarin zeer uiteenlopende Menenaars het woord nemen over verrassende onderwerpen? Zou zo’n programma geen krachtige uitnodiging kunnen zijn om veel Menenaars rond hun radiotoestel te verzamelen? Met die vraag en goesting trok het Sociaal huis naar het Stadhuis en het Cultuurcentrum De Steiger.

Schepen van Cultuur Griet Vanryckegem: “De coronacrisis heeft onze stadsdiensten nog dichter bij elkaar gebracht. Dat heeft het afgelopen jaar geleid tot nieuwe en sterke samenwerkingen. De uitnodiging om samen na te denken over een stadsbreed radioprogramma werd dan ook hartelijk ontvangen. Alle betrokkenen gingen rond de tafel zitten en dachten na over een radioprogramma dat enerzijds aantrekkelijk is voor alle inwoners en anderzijds een mooi portret schetst van de Stad Menen anno 2021.” 

“Met het radioprogramma geven we de lokale radio JESS FM ook wat financiële armslag en zekerheid”, zegt schepen van Evenementen Herman Ponnet. “Ook zij zijn een partner die we tijdens de crisis opnieuw hebben leren kennen en met wie we goed hebben samengewerkt.”

Stad Menen stuurde radiomaker en Lauwenaar Jens Lemant de stad in. In onze hoofden zitten zeer diverse verhalen over vroeger en nu. Jens ging ze halen en brengt ze via Radio M tot bij de luisteraar. Jens heeft maar liefst 16 reportages gemaakt: van een verstokte kaarter uit  't Voske, over een rockgod tot in het hart van het Lauwse voetbal, maar ook verhalen van diverse sociale werkers.

In zijn coronaveilige pop-upradiostudio in Cultuurcentrum De Steiger heeft Jens 3 cafébazen uitgenodigd: Sophie van De Club, Patrick van De Coulisse en Jean-Marie van café De National. Met zijn vieren zullen de verhalen beluisteren en bespreken. Ondertussen zullen ze naar hartenlust proeven van de aperitiefboxen die acht lokale horecazaken aanbieden. Ook de luisteraars kunnen zo’n aperitiefbox bestellen. 

Radio M bestaat uit meer dan verhalen. Er is ook muziek, eveneens van eigen bodem. Het programma geeft een staalkaart van de bestaande Meense muziekscene en laat horen hoe De Steigersessies verliepen. 

Radio M, met verhalen en muziek van eigen bodem, iedere zondag van februari tussen 12u en 13u op Jess FM (89.9). 

Volg Radio M op Facebook en/of via de Facebookpagina Stad Menen, waar we voor elke uitzending telkens een tip van de sluiter lichten over het programma.

Apero- of lunchbox kan je bestellen bij onze lokale horeca. Zie deelnemende horecazaken op www.menen.be/kooplokaal

Herbeluister hier

Website studio