Opnieuw Blokkot in kerstperiode

Gepubliceerd op maandag 07 december 2020

Gedurende de blokperiode wordt opnieuw de mogelijkheid voorzien voor studenten om in groep te studeren. Het 'Blokkot' is er in de eerste plaats voor studenten uit Menen, Lauwe en Rekkem. Rekening houdend met de geldende maatregelen.

Blokkot praktisch

Menen

Studeren kan in PTW in Menen van 21/12 t.e.m. 29/01 en dit van 8:00 t.e.m. 22:00. In PTW zal ruimte gegarandeerd worden voor maximum 90 studenten per dag. Informatie is steeds terug te vinden op de facebookpagina ‘Studeren in Menen’ (https://www.facebook.com/groups/471511799852807)

Lauwe

Studeren kan in Hoeve Delaere Lauwe van 21/12 t.e.m. 03/01 (met kans op verlenging) en dit van 8:00 t.e.m. 22:00. Er zal ruimte voorzien worden voor een maximum van 24 studenten per dag. Informatie is steeds terug te vinden op de facebookpagina ‘Studeren in Lauwe’ (https://www.facebook.com/groups/2609600642609383)

Reservaties

Vooraf registreren is verplicht en kan via ticketing-systeem. Elke dag wordt opgedeeld in drie tijdsblokken: van 8u tot 13u, van 13u tot 18u en van 18u tot 22u. Studenten kunnen digitaal een ticket reserveren per tijdsslot. Zo hebben we tevens lijsten voor eventuele contact tracing.

Belangrijke informatie

Studenten dienen altijd een mondmasker te dragen. Dit betekent zowel bij het binnenkomen en het verlaten van de zaal als tijdens het studeren zelf. Bij het binnenkomen wordt ook gevraagd de handen steeds te ontsmetten.

Hou zo veel mogelijk afstand van andere studenten. Elke student gebruikt de hele dag dezelfde tafel en stoel. Hij/zij ontsmet die vooraf en na het gebruik, poetsmiddelen zijn voorhanden. Kom niet studeren indien je ziektesymptomen vertoont.

Het gaat om een stille studeerruimte, het is belangrijk dat je de stilte en rust bewaart, uit respect voor je medestudenten.

Eten is verboden in de studiezalen, ga voor de lunch even naar buiten. Je kiest zelf wanneer je pauze neemt, maar zorg dat dit gespreid gebeurt. Blijf niet rondhangen voor de ingang, maak een ommetje. Er wordt GEEN pauzelokaal voorzien binnen het gebouw.

Je mag eigen drank mee naar binnen brengen. Ruim bij vertrek je tafel netjes op. Neem al je spullen en afval weer mee. Laat geen waardevolle spullen achter tijdens je pauze. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke spullen.

WiFi is aanwezig (hotspot Stad Menen), maar er is slechts beperkte capaciteit. Reken niet op de WiFi om grote bestanden te downloaden of video’s te bekijken. Er is elektriciteit voorzien, en er zijn voldoende verlengkabels voorhanden bij elke tafel. 

Er is steeds een student aangesteld als Blokkot-ambassadeur die het Blokkot opent en afsluit, bij vragen kan je bij hem/haar terecht. Wil jij je kandidaat stellen als Blokkot-ambassadeur? Geef dan zeker een seintje!

Blijf niet onnodig rondhangen, als je klaar bent met je werk, ga je naar huis.

Je kan doorlopend tijdens jouw gereserveerde tijdsblok arriveren en vertrekken. Ben je verhinderd en zal je toch niet aanwezig zijn op je gereserveerde tijdsblok? Geef ons dan een seintje zodat we je plek terug kunnen openstellen voor een andere student.

Bedankt om deze regels te respecteren, samen houden we het veilig voor iedereen.

Vragen over het Blokkot? Bel de jeugddienst op 056/52.92.36 of mail jeugddienst@menen.be