Bloemen- & Hoevemarkt

27 april 2019

Op zaterdag 27 april vindt van 8:00 tot 13:00 op de Grote Markt (kant Groentenmarkt) van Menen de 47ste editie van de Bloemen- & Hoevemarkt plaats. Naast bloemen en planten vind je er streekspecialiteiten en hoeveproducten, met diverse standhouders en animatie. Circus Elpee animeert jong en oud en het Rekkems Dorpsmuziek houdt de sfeer erin. Niet te vergeten, er zijn ook tal van leuke prijzen te winnen met onze wedstrijden.

BLOEMISTEN, HOEVEPRODUCTEN EN KUNSTAMBACHTEN

Bezoekers kunnen genieten van degustaties ter plaatse en heerlijke ambachtelijke producten zoals eigengemaakte kazen, smoothies en biologische sappen, huisgemaakte picon en ambachtelijke bieren, ambachtelijke chocolade, pannenkoeken, artisanale charcuterie, Meense taart, champignons, artisanale warme dranken en biobiertjes. Verder zijn er medicinale planten en kruiden, moestuinplanten, biologisch gekweekte plantjes en boeken te verkrijgen. 

Naast een aantal bloemisten is het stadsbestuur present om de wedstrijd “Menen Bebloemd” bekend te maken bij het grote publiek. Iedereen kan zijn deelnameformulier afgeven aan de stand van het stadsbestuur. 
Voor info over de groene plekjes in Menen, Lauwe en Rekkem kan men bij de stand van onze dienst Toerisme terecht. Voor fietslabeling kan men bij de stand van de preventiedienst terecht.

Ook de kunstambachten zijn dit jaar opnieuw van de partij met onder meer: handgemaakte sieraden, schilderijen met olieverf, handwerk, wenskaarten, juwelen uit hout en wortels, keramieken vazen en bloempotten, en geboetseerde bloemen in klei. 

RANDANIMATIE

Dansoptreden MarieFlo’s

Van 9:30 tot 10:00 zullen de vroege bezoekers verrast worden met een dansoptreden van MarieFlo’s Danscenter, die vanaf juni verhuizen van Wevelgem naar Lauwe.

Kindergrime

Vanaf 9:30 start de gratis kindergrime. Zowel de aller jongsten als de oudere kinderen kunnen genieten van een leuke tekening op hun snoet. 

Kinderanimatie eLPpee

Kan jij ballonnen plooien tot bloemen? Lise en Pepijn verwelkomen de kinderen graag op de gratis workshop ballonplooien doorlopend van 9:30 tot 12:30.
Kinderanimatie eLPee is genoemd naar zijn oprichters, Lise en Pepijn. Al een hele tijd zijn zij geboeid door de magische wereld van circus en alles wat hier rond hangt. 
Het allerliefst doen ze gek en zorgen voor een super geslaagde bloemen- en hoevemarkt.

Rekkems Dorpsmuziek

Het Rekkems Dorpsmuziek komt de Bloemen- & hoevemarkt opfleuren met hun vrolijke bloemendeuntjes.

KLEURWEDSTRIJD VOOR KINDEREN

Stad Menen zet voor alle kinderen van de basisscholen een grootse kleurwedstrijd op het getouw. Via de scholen bezorgen we alle kinderen de eerste week na de paasvakantie een tekening. Wie de gekleurde tekening persoonlijk afgeeft aan de stand van de Dienst evenementen op 27 april tussen 8:00 en 13:00 maakt kans op schitterende prijzen zoals een daguitstap naar Parc Asterix met Herman & Vandamme voor 2 volwassenen en 1 kind, 3-beurtenkaarten ‘t Badhuis, gratis tickets voor het Harry Malterpark en Finlandia.

Hier kun je jouw kleurplaat downloaden:

WEDSTRIJD VOOR KOPERS

Alle bezoekers van de bloemen- & hoevemarkt maken per aankoopschijf van 15,00 euro kans om in de prijzen te vallen: een geschenkpakket van ’t Kazematje of de Finesse ofwel een waardebon van Shop & Beleef. De winnaars kunnen hun bon spenderen tijdens een namiddagje winkelen bij alle handelaars in Menen, Lauwe en Rekkem.

BEBLOEMINGSWEDSTRIJD ‘MENEN BEBLOEMD’

De Bloemen- & Hoevemarkt betekent ook het startschot voor de jaarlijkse actie ‘Menen Bebloemd’, een organisatie van stad Menen in samenwerking met Tuinhier Menen-Rekkem-Lauwe.

Beschik je over een voortuin om fier op te zijn? Wil je de jury op een fraai bloemen¬uitzicht trakteren en zo een waardebon in de wacht slepen? Aarzel dan niet om je in te schrijven en doe mee! 

Schrijf je digitaal in via deze link (klik hier). 

Jouw gegevens mag je vanzelfsprekend ook afgeven aan de stand van Tuinhier of de Dienst Evenementen op de Bloemen- & Hoevemarkt op 27 april op de Grote Markt.