Bloemen- & Hoevemarkt

25 april 2020

Hou je van kleurrijke, smakelijke en gezellige marktjes? Zet dan zaterdag 25 april alvast in je agenda!  Van 8:00u tot 13:00u wordt de Grote Markt te Menen omgetoverd tot een oase vol bloemen. We zijn intussen toe aan de 48ste editie van de Bloemen- & hoevemarkt.

Niet alleen bloemen- en plantenkwekers stallen hun kleurrijke koopwaar uit. Ook zal je kunnen genieten van heerlijke hoeveproducten, biologische producten, smakelijke streekspecialiteiten en ambachtelijke producten van eigen bodem aan de standen van de lokale handelaars.

Randanimatie

We scheppen een heerlijke Montmartre sfeer voor jullie. Proef een picon met een stukje saucisson terwijl je luistert naar accordeon muziek. Of geniet van een Frans cabaret die de French Cancan brengt voor jou. Laat je portret tekenen door één van onze modeltekenaars. Of gluur je liever eens mee over de schouder terwijl iemand anders portret op het blad verschijnt? 

Bij de stand van de toeristische dienst van Menen maak je kennis met de groene plekjes in de regio. Hou je van schilderijen van tuintaferelen, bloemstukjes, sieraden, leuke hebbedingetjes en kristallen voor bloemen? Dan ben je bij de standen van de kunstambachten aan het juiste adres.

Kleurwedstrijd en kinderanimatie

De kinderen kunnen hun hartje ophalen aan de grimestand, terwijl de Suikerpoppenfee verhalen vertelt en snoep uitdeelt aan de kleinsten. En dan is er opnieuw de grote kleurwedstrijd. Alle kinderen krijgen via de Meense kleuter- en lagere scholen een kleurplaat mee. Breng je ingekleurde kleurplaat persoonlijk binnen  op 25  april tussen 8:00u en 13:00u aan de stand van het stadsbestuur en maak kans op schitterende prijzen!

Kortom, voor jong en oud valt er op de bloemen- & hoevemarkt wat te beleven.  Jouw aanwezigheid maakt de gezellige sfeer compleet!