Niet doen! van Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef

Waar
Cultuurcentrum De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
17/05 from 20:15 to22:00
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 16.0 Basistarief: 16,00 €
Age
18+
Links

In ‘Niet doen!’ brengen we twee ongelooflijk straffe theatermakers samen op ons podium.

Iconisch toneel!
Een clash tussen archetypen,
Een Mythisch treffen, zeg maar ….
Van Emotie versus Ratio,
Fantasie versus Werkelijkheid.
Het vragen wordt in vraag gesteld.
De twijfel, betwijfeld.
Wat rest ons?
als intellectualisme banaal blijkt,
kennis beperkend,
En de hele wereld vast draait in wetenschappelijk
onderbouwde tegenstrijdigheden?

Wie de neuk zijn wij!?
Wij mensen?

Een zoektocht,
Alweer.


In ‘Niet doen!’ brengen we twee ongelooflijk straffe theatermakers samen op ons podium.
Bruno Vanden Broecke kan je kennen van zijn werk voor gezelschappen als SKaGeN, de KOE en KVS. Met zijn monologen ‘Missie’ en ‘Para’ imponeerde hij al vele duizenden toeschouwers in binnen- en buitenland. Televisiekijkers kennen Bruno van ‘De Ronde’, ‘Safety First’, ‘Het Eiland’ en andere prestigieuze reeksen. Op het witte doek was hij onder meer te zien in ‘Anyway the wind blows’, ‘Een ander zijn geluk’ en ‘Loft’. Volgens Wikipedia is Peter De Graef een Vlaams schrijver,
acteur en regisseur. Wij kiezen liever voor de term ‘meesterverteller’. Zijn werk, waarvoor hij reeds meerder keren bekroond werd, is doorspekt met inspirerende (levens)wijsheden. Peter speelde
onder meer bij Theater Malpertuis en De Paardenkathedraal. Momenteel werkt hij vaak samen met Bo Spaenc (Muziektheater De Kolonie). Op televisie had hij onlangs nog een hoofdrol in ‘De elfde van de elfde’.

Bruno Vanden Broecke: “Er was een verstandhouding tussen ons van bij de eerste ontmoeting. Ik voel mij heel verwant en geraakte ontroerd door hoe Peter schrijft en ook door hoe hij speelt of niet speelt eigenlijk. En ik herken daar veel van in mijn eigen manier van spelen. Ik heb dus mijn stoute schoen aangetrokken en gevraagd of hij iets voor ons wilde schrijven. ‘Ik dacht dat ge het nooit zou vragen,’ luidde zijn antwoord:”

Peter De Graef: “In ‘Den elfde van de elfde’ hadden wij een paar scènes samen. Die kregen we haast niet gespeeld van het lachen. Niet omdat het zo grappig was, maar omdat hetgeen hij deed zo juist was. En dat was wederzijds, kennelijk. Zo’n match heb je niet vaak met een collega. En als auteur geraak ik dan opgewonden, omdat je voor zo iemand een partituur kan schrijven die de mogelijkheden van het medium aftast. Je kan de grenzen gaan opzoeken van het narratieve en het beeldende. Dus ik zit nu in de laatste rechte lijn van een heel merkwaardig stuk, voor ons twee geschreven … Enerzijds mooi, toegankelijk, maar tegelijk ook veelzijdig en gelaagd. En hopelijk ook suggestief, brutaal, ontroerend en kwetsbaar soms.”


Tekst: Peter De Graef
Spel: Peter De Graef en Bruno Vanden Broecke
Productie: De Speelman
Techniek: Dimitri Joly - Ontwerp: Something Els

Kaarten: € 16,00 - € 15,00 met reductie - € 13,00 -26 j.

Bron: UiTinVlaanderen.be