Johan Verminnen: Plankenkoorts

Waar
CC De Steiger Menen
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 20.0 Basistarief: 20,00 €
Reservatie
info@ccdesteiger.be
ccdesteiger.be/nl/programma/muziek/jo...
Phone: 056 515891
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 515891
Links

De positieve stress van een artiest, alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert telkens opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘Plankenkoorts’ - zelfs na 50 (!) jaar carrière - zijn het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Johan Verminnen.

In het voorjaar van 2016 vierde Johan Verminnen zijn vijfenzestigste verjaardag met een nieuw studio-album, maar in het najaar 2017 al pakte hij uit met een kersverse live-cd. Precies dat album ‘Plankenkoorts’ leverde de vonk voor zijn nieuwe tournee.
Want binnenkort is het 50 jaar (vijftig) geleden dat de zanger officieel zijn loopbaan begon: in 1969 werd de piepjonge spring-in-‘t-veld op nauwelijks achttienjarige leeftijd laureaat van de wedstrijd ‘Ontdek de Ster’, zeg maar ‘The Voice van Vlaanderen’ die de toenmalige openbare omroep in die jaren organiseerde. De rest is geschiedenis, weliswaar een erg rijkgevulde geschiedenis.

En zo presenteert de nieuwe tournee de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit Verminnens loopbaan. Eens te meer zal het publiek bovendien kunnen beleven hoe kwaliteitsvol zijn vaste begeleidingsband klinkt.
Nog dit: ondanks de royale keuze van klassiekers en het recent opgenomen nieuw studiowerk schrijft Johan Verminnen de komende maanden nog enkele volstrekt verse liedjes voor de komende tournee. Nooit stilvallen is de boodschap.

‘Plankenkoorts’: weer zal het publiek zich elke avond onvoorwaardelijk laten onderdompelen in het warme bad van vertrouwde klassiekers en heel recente pareltjes.
Proost! Op vijftig jaar Johan Verminnen!

Met: Johan Verminnen (zang en commentaren), Bert Candries (gitaren & bas), Leo Caerts (klavieren), Marc De Boeck (saxofoon, cello, accordeon, hobo), Gert Meert (percussie en drums)
Foto: Marc Debroey

Kaarten: € 20,00 - € 18,00 met reductie - € 17,00 -26 jaar

Bron: UiTinVlaanderen.be