Menen

Toerisme

Toeristisch nieuws

 • 10/04/2014

  “De lente is volop in het land: het ideale moment om op zondag een uitstapje te plannen. Onze dienst Toerisme speelt kort op de bal en doet meteen twee suggesties. Noteer zondag 27 april en 4 mei in je agenda en ontdek Menen in al zijn facetten”, nodigt schepen voor Toerisme Laurent Coppens iedereen uit.

 • 27/02/2014

  Menen werd door de Duitse troepen bezet van oktober 1914 tot oktober 1918. Door zijn geografische ligging was Menen een logistieke draaischijf voor de bezetters. Daarom stelde de dienst Toerisme anno 2014 een aantal groepsarrangementen samen die verhalen van “De andere kant van het front” brengen.

 • 24/06/2013

  “Wil je eens in alle rust echte live beiaardmuziek beluisteren? Woon dan in juli en augustus op dinsdag een gratis zomeravondconcert bij. Het eerste concert vindt plaats op dinsdag 2 juli met meteen een uitzonderlijke gast: Wylie Crawford uit de VS”, nodigt schepen van Cultuur Griet Vanryckegem iedereen uit.

 • 24/05/2013

  "Onze stad beschikt over een spiksplinternieuwe toeristische brochure. Onze vorige editie uit 2009 was aan verfrissing toe. Het toeristisch recreatieve aanbod in Menen blijft groeien en enkele van onze historische gebouwen zijn ondertussen gerenoveerd. Daarnaast zoomen we ook in op het rijke, groene aspect van onze stad,” zegt schepen voor Toerisme Laurent Coppens.

 • 30/04/2013

  "Op zaterdag 27 april 2013 werden in het Provinciehuis Boeverbos te Brugge de kentekens “Actieve Molen 2013” uitgereikt in aanwezigheid van de Kabinetschef van de Vlaamse Minister van Onroerend Erfgoed. Ook onze molen De Goede Hoop kreeg het kenteken," zegt schepen van Toerisme Laurent Coppens.

 • 29/05/2012

  "Het oorspronkelijke verbouwingsdossier van het stadhuis werd opgesplitst, opdat het te subsidiëren bedrag niet te hoog zou zijn. De gemeenteraad keurde ondertussen het sluitstuk van dit renovatiedossier goed en dat bevat drie grote delen: de voorgevel van het stadhuis, het belfort en de schuilkelder," zegt schepen van Patrimonium Rudi Vandamme.

 • 16/05/2012

  Het vernieuwde jukeboxmuseum brengt het verhaal van de jukebox en herstelt hiermee de eens zo populaire machine in al zijn glorie en magie. De cafetaria en het museum zijn elke zondag open van 14u-18u. Groepen zijn altijd welkom op afspraak.

 • 26/04/2012

  Met het toeristisch seizoen voor de deur zet de stad Menen deze week zijn toeristische troeven in de kijker op de regionale televisie Focus-WTV. De Trefpunt-aflevering over toeristisch Menen kun je hier herbekijken.

 • 06/02/2012

  NOA Architecten uit Brugge en Brussel hebben de 4-jaarlijkse architectuurprijs van de provincie West-Vlaanderen voor de renovatie van het stadhuis in Menen gewonnen. Het renovatieproject van ons stadhuis blijft de architectuurprijzen maar opstapelen.