Menen

Toerisme

Toeristisch nieuws

 • 30/06/2015

  Wie overdag de Grote Markt van Menen dwarst of daar vertoeft, hoort natuurlijk elk kwartier de beiaard. Maar dat is het automatisch spel. Wil je eens in alle rust echte live beiaardmuziek beluisteren? De binnenkoer van het stadhuis vormt daarbij de ideale luisterplaats.

 • 11/06/2015

  Het is zover: het nieuwe toeristische seizoen staat voor de deur. Naar goede jaarlijkse gewoonte knutselde onze dienst Toerisme een boeiend zomerprogramma in elkaar. Natuurlijk hebben we de gekende bezienswaardigheden in onze stad, maar er is ook een uitgebreid aanbod recreatief toerisme buiten onze stad met fiets-, wandel- en boottochten. Thuisblijvers komen deze zomer in eigen streek ruim aan het hun trekken.

 • 05/05/2015

  Ook dit jaar heeft toerisme Grensleie (een samenwerking van de diensten toerisme van Wevelgem, Wervik en Menen) een uniek programma uitgewerkt voor de zomerboottochten op de Leie. Je kan nu al komen inschrijven in één van de diensten toerisme van onze cluster.

 • 16/04/2015

  Onder impuls van het Onroerenderfgoeddecreet is er nu één herkenningsteken in het leven geroepen voor alle soorten van beschermd onroerend erfgoed: voor beschermde monumenten, stads- en dorpsgezichten, cultuurhistorische landschappen en voor archeologische sites.

 • 26/11/2014

  "Op 14 oktober 2014 was het dag op dag 100 jaar geleden dat de Duitse troepen Menen bezetten. We herdenken WO I in Menen onder meer met de publicatie van een brochure en met een unieke stadswandeling", zeggen schepenen Griet Vanryckegem (Cultuur) en Laurent Coppens (Toerisme).

 • 27/02/2014

  Menen werd door de Duitse troepen bezet van oktober 1914 tot oktober 1918. Door zijn geografische ligging was Menen een logistieke draaischijf voor de bezetters. Daarom stelde de dienst Toerisme anno 2014 een aantal groepsarrangementen samen die verhalen van “De andere kant van het front” brengen.

 • 24/05/2013

  "Onze stad beschikt over een spiksplinternieuwe toeristische brochure. Onze vorige editie uit 2009 was aan verfrissing toe. Het toeristisch recreatieve aanbod in Menen blijft groeien en enkele van onze historische gebouwen zijn ondertussen gerenoveerd. Daarnaast zoomen we ook in op het rijke, groene aspect van onze stad,” zegt schepen voor Toerisme Laurent Coppens.

 • 30/04/2013

  "Op zaterdag 27 april 2013 werden in het Provinciehuis Boeverbos te Brugge de kentekens “Actieve Molen 2013” uitgereikt in aanwezigheid van de Kabinetschef van de Vlaamse Minister van Onroerend Erfgoed. Ook onze molen De Goede Hoop kreeg het kenteken," zegt schepen van Toerisme Laurent Coppens.

 • 26/04/2012

  Met het toeristisch seizoen voor de deur zet de stad Menen deze week zijn toeristische troeven in de kijker op de regionale televisie Focus-WTV. De Trefpunt-aflevering over toeristisch Menen kun je hier herbekijken.