Nieuws - meest recent

INFRABEL, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert binnenkort vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn L69 (Y Kortrijk-West – Poperinge) en dit tussen de vertakking Kortrijk-West en Wervik. Ook Menen ligt langs die spoorlijn, dus zullen onze overwegen ook (om beurten) even dicht moeten voor werkzaamheden. In Menen zijn de eerste werken op 1 februari 2017 in de Bruggestraat gestart. Lees hier alle info over deze werken.

Het 3de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons nieuwste nummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

“Twee jaar geleden voerden we met het stadsbestuur de verbeteringspremie voor particuliere huurwoningen in. Daaraan koppelden we ook een kwaliteitslabel voor huurwoningen. Met deze ingreep vangen we 2 vliegen in 1 klap: we verbeteren de kwaliteit van de private huurwoningen én we versterken de positie van de huurder. Ondertussen gingen 190 kwaliteitslabels de deur uit en verleenden we 150.000 euro premies”, zegt schepen voor Huisvesting en Stadskernvernieuwing Tom Vlaeminck.

Alle kinderen in alle Meense basisscholen kregen onlangs het nieuwste Leiedraadje mee naar huis. Daarin staan alle werkingen/activiteiten die de stedelijke vrijetijdsdiensten en ook verenigingen in het voorjaar van 2017 voor ons jong geweld organiseren. Inschrijven voor de speelpleinwerking in de krokus- en paasvakantie kan al vanaf 23 januari 2017 op de Jeugddienst.

19/04

Op 19 april 2017 organiseert Jeugddienst Menen opnieuw de Buitenspeeldag! Het Serge Bertenpark wordt dan omgetoverd tot een heuse speeltempel! Springkastelen, go-carts, een voetbalwedstrijd, leuke spelletjes en randanimatie, alles wat je maar kan wensen zal je er vinden.

Vanaf maandag 13 februari 2017 zal er gedurende 1 maand nutswerken worden uitgevoerd in de Noordstraat te Menen. Tijdens deze werken blijft de doorgang vanuit de Moeskroenstraat naar de Noordstraat mogelijk.

20/02

Maandag 20 februari komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Eenentwintig klassen van het eerste leerjaar - zo'n 430 kinderen - genieten tussen 12 en 24 februari 2017 van een geanimeerd bezoek in bibliotheek Menen, bibliotheek Lauwe of bibliotheek Rekkem. Contact met geschikte boekjes voor eerste lezers brengt hen een flinke stap vooruit in hun leesavontuur. Het ideale moment voor ouders om ook die boekjes te leren ontdekken in de bibliotheek!

De stad Menen is op zoek naar een financieel adviseur (A1a-A3a) en een technisch medewerker (C1-C3) (m/v).

De stad Menen streeft naar verfraaiing van de leef- en woonomgeving op het volledige grondgebied van Menen, Lauwe en Rekkem. Extra inzetten op renovatie van gevels en dakgoten is daarbij een aandachtspunt.